Dezodorans u kremi: Da li ste probale ovaj vid zaštite protiv znojenja?

dezodorans u kremi

Niko od  nas može živeti bez dezodoransa – baš kao što osnovna nega lica uključuje čistač i kremu, tako osnovna nega tela uključuje čistač i dezodorans! Sigurno koristite neki tip dezodoransa u spreju ili stiku, ili možda roll-onu, ali sigurni smo da ste se najmanje susretali sa možda najefikasnijim tipom dezodoransa, a to je onaj u kremi! Jednostavan za korišćenje, nimalo štetan za okolinu, dezodorans u kremi je odlično rešenje za vrućine. U nastavku saznajte sve o ovom tipu proizvoda.

Kako izgleda dezodorans u kremi?

Kao što samo ime sugeriše, dezodorans u kremi je meki, kremasti dezodorans, koji dolazi pakovan u tubu ili teglicu (iz koje se vadi špatulicom). Za razliku od dezodoransa u spreju ili stiku, ovaj u kremi se može naneti prstima direktno na pazuh, kako bi sprečio znojenje. Dobra stvar kod ovog tipa dezodoransa je što se može deliti sa drugim ukućanima, jer se nanosi prstima ili špatulicom.

Dezodoransi u kremi se mogu naći i u prirodnim varijantama, sa sastocima poput kokosovog ulja, eteričnih ulja, sode bikarbone, a mogu sadrži i kliničke sastojke koji sprečavaju znojenje (aluminijumovu so).

Prednosti korišćenja dezodoransa u kremi

#1: Imaju bolju pokrivnu moć

Ako imate problema sa pojačanim znojenjem ili jakim telesnim mirisom, najbolji izbor za vas su antiperspirant kreme, jer prekrivaju kožu pazuha mnogo temeljnije i efikasnije zaštitnim slojem, koji obećava da se znojenje smanji na minimum.

#2: Dugotrajniji su na koži pazuha

Pošto imaju puterastu, kremastu formulu, koja se upija, traju na koži duže nego sprejevi ili roll-on dezodoransi.

#3: Lako se nose u tašni

Pakovanja dezodoransa u kremi su mala i kompaktna (tubica ili teglica od 50 ml), i zato su travel-friendly. Ne zauzimaju mnogo mesta kao sprejevi, niti su teški kao stakleni roll-on dezodoransi.

Povezano: Da li znate razliku između antiperpiranta i dezodoransa?

dezodorans u kremi

#4:  Higijenski su za deljenje sa drugima

Ako volite da delite dezodorans sa ukućanima, obradovaće vas vest da dezodorans u kremi lako možete deliti sa sestrom, drugaricom, cimerkom, jer se on nanosi prstima ili se proizvod vadi špatulicom iz teglice.

#5: Isplativiji su

Dezodoransi u kremi će vam trajati mnogo duže nego onaj u stiku ili spreju, zato su vredna investicija koja će vam dugo trajati. Mnogi brendovi nude prilično povoljne varijante ovih proizvoda, tako su dezodoransi u kremi odlična ideja za beauty uštedu.

#6: Ne štete okolini

Dezodoransi u kremi se smatraju mnogo zdravijim ekološkim rešenjem za okolinu, jer aerosoli iz dezodoransa u spreju dokazano imaju efekat na atmosferu. Osim toga, njihovo pakovanje je mnogo jednostavnije, u poređenju sa dezodoransima u stiku ili roll-onu: manje plastičnog materijala se baca kao otpad.

Kako se pravilno koristi dezodorans krema?

  • Naneiste dezodorans u kremi posle tuširanja ili kupanja.
  • Kožu pazuha osušite u potpunosti i potom istisnite malu količinu kreme iz tube ili izvadite malu količinu špatulicom.
  • Ako ste uzeli previše proizvoda, imaćete lepljiv osećaj. Ravnomerno namažite ceo pazuh i sačekajte 5 minuta pre odevanja, da se krema upije u kožu.
  • Nikada ne nanosite dezodorans na sveže obrijanu kožu pazuha, ili na kožu koja je previše suva i ispucala.
  • Možete ga obnavljati tokom dana – samo prebrišite pazuh vlažnom maramicom i nanesite kremu opet.
  • Možete je koristiti i iza kolena ili u unutrašnjosti butina, ako se pojačano znojite u ovim regijama leti.
dezodorans u kremi

Pročitajte još i: 7 trikova kojima ćete produžiti trajnost dezodoransa preko leta

error: Content is protected !!