Leave-in proizvodi za kovrdže: Praktičan vodič do savršeno definisanih lokni

kovrdžava kosa

Kovrdžava kosa je jedan od najzahtevnijih tipova kose za negu i oblikovanje – potpuno se razlikuje od ravne kose. Glavna odlika kovrdžave kose koja otežava njenu negu jeste prirodna suvoća, koja dolazi od oblika same dlake. Kako se prirodna masnoća sa temena spušta niz dlaku kako bi je hidrirala i hranila, kod kovrdžave kose je to otežano. Stoga su krajevi kovrdžave kose obično veoma suvi. Osim toga, održavati savršeno definisane i “federaste” lokne deluje kao nauka za sebe. Dok ste možda pronašli idealan šampon za kovrdže, leave-in proizvode nije lako “pogoditi”. Ipak su oni ti koji održavaju oblik i daju definiciju vašim kovrdžicama. Zato vam donosimo praktičan vodič kroz bogatu ponudu leave-in proizvoda za kovrdže!

Ovo svaka kovrdžava devojka mora imati!

#1: Krema za  kovrdže

Ako morate odabrati samo jedan proizvod koji će negovati vaše loknice posle pranja – neka to bude krema za kovrdže (curl cream). Ovaj tip proizvoda je kremaste teksture,  a obično se nanosi na kosu koja je prosušena frotirom nakon pranja. Lagane kreme za kovrdže poboljšavaju njihov izgled, životnost i lepršavost. Intenzivno neguju, i pružaju optimalnu postojanost kovrdžama. Kosa dobija volumen, kontrolu i sjaj, a lokne postaju otporne na vlagu. Dobra stvar kod kvalitetne kreme za kovrdže je to što ovaj jedan preparat menja upotrebu različitih proizvoda za oblikovanje, poput leave-in balzama, gela, pene i seruma!

Naša preporuka je MoroccanOil CURL CREAM i Intensive Curl Cream, za još jači efekat nege i stajlinga!

kovrdžava kosa

#2: Pena za kovrdže

Ako je vaš prioritet oblikovanje i styling, više nego nega – pena za kovrdže je vaš tip proizvoda. Pena učvršćuje prirodno kovrdžavu kosu, prodirući u vlas, a ujedno pruža otpornost na vlagu. Lokice će biti gipke, sjejne i definisane, sa dugotrajnim efektom. Kako se koristi pena za kovrdže? Nakon šamponiranja i upotrebe balzama nanesite uobičajenu količinu pene na kosu prosušenu peškirom. Kosu raščešljajte i upotrebite difuzor, ili kosu izgladite rukama i ostavite je da se osuši na vazduhu. Penu za kovrdžavu kosu možete iskoristiti da osvežite kovrdže i smanjite umršenost jer je više puta dnevno možete naneti na kosu.

Naš predlog je MoroccanOil Curl Control Mousse pena.

Povezano: 6 top saveta za stilizovanje kovrdžave kose

#3: Sprej ili tonik za osvežavanje kovrdža

Već smo upoznali leave-in proizvode za negu i styling kovrdža, ali šta je loknama drugog i trećeg dana posle pranja? Često deluju spoljšteno, ispravljeno i ne tako sveže. Zato vam je potreban preparat za osvežavanje kovrdža, koji ih napaja vlagom, vraća svežinu i vitalnost. Ovi proizvodi ne otežavaju lokne, već im instantno vraćaju oblik uz dodatnu glatkoću, sjaj i definiciju!

Mi vam predlažemo Revlon Professional Re/Start CURL tonik za osvežavanje kovrdža!

kovrdžava kosa

Pročitajte još i: Vodič za kovrdžice – svi tipovi proizvoda za negu kovrdžave kose

error: Content is protected !!