Bez znojenja: 7 trikova koji će produžiti efekat vašeg dezodoransa tokom leta!

dezodorans

Bez obzira na to koliko se trudimo i koji brend dezodoransa koristimo, nemoguće je tokom celog dana na 30 stepeni izdržati bez mokrih fleka ispod pazuha. Iako ovo tehnički nije razlog za brigu, može biti neugodno, posebno ako radite u strogom poslovnom okruženju. Na sreću, postoje načini da maksimalno produžite efekat vašeg dezodoransa, čak i tokom najžešćih letnjih vrućina. Zato vam u nastavku otkrivamo savete koji produžavaju efekat dezodoransa.

Produžite efekat vašeg dezodoransa tokom vrućina

Savet #1: Napravite razliku između proizvoda

Nisu svi dezodoransi kreirani jednaki – morate biti svesni koji proizvod nanosite ispod pazuha i da li je on uopšte kreiran da zadovolji potrebe vašeg tela. Najveći broj ljudi ne poznaje razliku između dezdoransa i antiperspiranta. Dezodorans pomaže smanjenju bakterija koje uzrokuju neprijatan miris i sadrži parfem koji čini da lepo mirišete, dok antiperspirant ide korak dalje i sprečava znojenje. Čak i tu postoje razlike. Zato je važno da testirate više opcija kako biste otkrili koja radi za vas. Ako vam je potrebno nešto malo jače, isprobajte antiperpirante kliničke snage.

Povezano: Mineralni kristal-dezodoransi – da li su zaista dobra zamena za antiperpirante?

dezodorans

Savet #2: Pripremite kožu pazuha

Obrijan i čist pazuh pomaže antiperspirantu da još bolje radi, jer se bakterije koje uzrokuju neprijatan miris akumuliraju na dlačicama, i mogu da žive na odumrlim stanicama kože, sebumu i znoju. Brijanje i pranje pazuha pre nanšenja dezodoransa će učiniti ovu regiju ekstra čistom, čime ćete je maksimalno pripremiti za nanošenje dezodoransa ili antiperpiranta.

Savet #2: Koristite pravilnu tehniku nanošenja

Nemojte samo nemarno razmazati antiperpisant ispod pazuha, u 1-2 poteza i očekivati da on radi. Zato uvek dezodorans nanosite na osušenu kožu, sporo prelazeći celu regiju pazuha 2-3 puta, kako biste celu kožu obložili ujednačnim slojem proizvoda. Ovo se odnosi na antiperpirante u stiku i roll-onu. Kada prskate sprej, neka to bude ravnomerno i ciljano.

Savet #3: Razmislite o odeći koju nosite

Da li ste ikada primetile da se u nekim majicama ili košuljama previše oznojite, a u nekima bez problema izgurate ceo dan? Ne radi se toliko o tipu materijala, nego o njegovom kroju. Dezodoras se može obrisati o bluzu koju nosite (to su one bele štrafte koje ne volimo). Ukoliko vam je gornji deo odeće uzan i tesan, dezodoras se može obrisati sa pazuha tokom celog dana. Zato je mnogo bolje da se odlučite za opušteniju odeću, koja vas ne steže ispod pazuha, nego slobodno pada.

Povezano: 12 neočekivanih upotreba dezodoransa koje niste znale

dezodorans

Savet #4: Nanesite ga uveče

Možda mislite da vam dezodorans pre odlaska na sapvanje ne treba, ali znajte da je ovo proveren trik da izbegnete probleme sa znojenjem narednog dana. Kako? Potrebno je da se malo oznojite, kako bi ste proizvod koji ste nanele aktivirao. Noću je temperatura tela niža nego inače, a dezodorans može sporije da se upije u kožu i efikasnije deluje narednog dana. Ako ga nanesete tokom dana, kada se previše znojite, ovo će sprečiti proizvod da “odradi” svoje.

Savet #5: Ne nanosite dezodorans odmah posle tuširanja

Najčešće dezodorans i nanosimo posle tuširanja, ali ovo zapravo nema mnogo smisla. Kada je koža vlažna, hemikalije koje sprečavaju znojenje iz antiperpiranta zapravo bivaju blokirane, da prodru kroz pore. Zato sve vrste proizvoda protiv znojenja nanosite na suvu kožu.

Savet #6: Promenite brend svakih par meseci

Ako koristite jedan isti tip dezodoransa jako dugo, i ne vidite više njegove benefite, možda vam je koža ispod pazuha postala imuna. Kako biste sprečile da se ovo dogodi, menjajte brend i vrstu dezodoransa svakih par meseci.

dezodorans

Savet #7: Sprej, roll-on ili stik?

Ovo je večita dilema kada birate dezodorans ili anti-perspirant. Odabir zapravo zavisi od vaših ličnih preferencija. Sprej se brže suši ispod pazuha, dok za roll-on i stik morate sačekate da se osuše kako biste obukle majicu, jer ne želite fleke od dezoransa na odeći. S druge strane, sigurno ne želite da udišete aerosol iz spreja. Sva tri tipa proizvoda bi trebalo da rade isto, ali generalno stik pruža najbolju pokrivnu moć pazuha.

Pročitajte još i: Dermatolog otkriva – koji tip antiperspiranta je idealan za vaše potrebe?

error: Content is protected !!