Ovo je moderna verzija “Rejčel” frizure i biće veliki hit ovog leta!

rejčel frizura
Instagram/Printscreen

Manija oko povratka 90-ih u fashion sferu ne jenjava – vintage Leviske su u trendu, takođe uz slip haljine koje se nose preko pamučne majice, a tu su i sandale sa platformom. Što se tiče beauty trendova, sedefasti ruževi i sjajevi su opet IN, kao i smeđi karmini. U domenu kose takođe možemo primetiti povratak 90-ih: moderna verzija “Rejčel” frizure je jedna od najpopularnijih hair stilova za 2022! U nastavku saznajte sve o ovome!

Uticaj serije “Friends” na frizure: “The Rachel cut”

Ikonska frizura glumice Dženifer Aniston u seriji “Friends” je postala instantni hit kada se pojavila 1995. godine – voluminozne dužina do ramena, sa dugačkim stepenima i fleksibilnim momentom postala je jedna od najtraženijih frizura u salonima, tokom popularnosti te serije. Sada su se i mlađe generacije povezale sa ovom frizurom, katapultirajući je u fokus zbivanja. Potražnja za “Rejčel” frizurom je porasla za 179% prema istraživanjima jednog američkog beauty sajta.

View this post on Instagram

A post shared by Rachel Green (@rachel__green___)

Moderna verzija stare frizure

Dobre vesti su da ova frizura i dalje izgleda fenomenalno! “Rejčel 2.0” verzija izgleda moderno i moćno, u svojoj izrasloj, “shaggy” verziji, sa dužinom do ključne kosti i kraćim stepenima do vilične kosti, koji uokviruju lice. Loše vesti su da je ovu modernu “Rejčel” frizuru jako teško stilizovati kod kuće, usled nezgodnih stepenova. Ali, frizerski eksperti imaju rešenje i za to: ova frizura je najbolja kada se ošiša tik iznad ramena, jer ova dužina upravo asocira na 90-e. Ipak, ukoliko je vaša kosa svega par centimetara ispod ramena, možete dobiti novi moderni obrt na ovaj ikonski look. Mnogo stepenova koji okružuju lice ga prosto uokvirujuju i daju licu srcasti oblik.

Kako da stilizujete “Rachel 2.0” frizuru?

Korak 1

Važno je da vaša kosa bude laka i fluffy, zato nemojte dugo čekati između dva pranja kose. Za ovu frizuru je najbolje da koristite šampon za volumen. Mi vam predlažemo Revlon Pro You Volumizing šampon.

Korak 2

Posle pranja, dok vam je kosa još vlažna, nanesite par kapi ulja ili seruma, koji će zagladiti kosu i pripremiti je za stilizovanje. Preporučujemo MoroccanOil Argan Treatment Light.

@asapabes

attempted rachel’s 90s hairstyle 💓

♬ original sound – meme rivera ミ☆

Korak 3:

Kako biste finiširali look, isfenirajte kosu okruglom četkom i izbegavajte njeno peglanje, jer će to uništiti volumen koji ste kreirali.

Pročitajte još i: Trend Alert – “Bixie” frizura iz 90-ih se vraća na scenu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!