Trend alert: “Bixie” frizura iz 90-ih se vraća na scenu!

bixie frizura
Instagram/Printscreen

Novi hair trendovi su pravo iza ćoška – a to znači da je vreme da menjate frizuru! Devedesete su velika modna, make-up i hair inspiracija svima koji prate novitete, a jedan od njih je povratak tzv. “bixie” frizure. Ovaj termin kombinuje bob i pixie frizuru, a radi se o kratkoj frizuri, koja je hibrid između ova dva stila šišanja. Neke od najvećih zvezda 90-ih godina su je nosile, a u 2022. videćemo njen puni povratak! U nastavku pročitajte sve o ovom hair trendu!

Šta je tačno “bixie” frizura?

“Bixie” frizura je kombinacija bob i pixie frizure. Ona donosi najbolje od oba sveta u jednoj frizuri, jer nije dugačka poput boba, a nije skraćena kao pixie – negde je između ove dve. Hibridna frizura je idealna za one koji žele kraći stil kose, ali žele i teksturu i “edgy” izgeld. Ako razmišljate o dramatičnoj promeni, “bixie” je savršena sredina, jer je low-maintenance i lako se održava. Osim toga, ova dužina kosa izgleda sjajno na svim teksturama kose.

View this post on Instagram

A post shared by Bristol Hairdressing (@bristolhairdressing)

Kako da stilizujete “bixie” frizuru?

Kao i sa svakom frizurom, potrebni su vam pravi styling proizvodi kako biste postigli željeni look. Na sreću, “bixie” se lako stilizuje, tako da nije potrebno puno da biste izgledati sjajno. Ključ je da pustite vašu prirodnu teksturu kose da “vodi” celu priču. Odlučite se za texture sprej ili suvi šampon, jer će ove formule dati teksturu i volumen, bez mašćenja, i učvršićivanja. Samo usmerite raspršivač u koren, i umasirajte proizvod kroz kosu. Mi vam predlažemo MoroccanOil Texture sprej ili Joico Dry Shampoo!

“Bixie” frizura je toliko višenamenska, da je možete nositi kao “sleek”, zalizanu verziju, uz pomoć pegle za kosu. Samo obavezno nanesite sprej za termičku zaštitu kose pre peglanja, kako biste izbegli prženje dlake.

Pročitajte još i: 5 saveta za styling kratke kose koje svaka devojka mora znati

error: Content is protected !!