5 saveta za styling kratke kose koje svaka devojka mora znati!

kratka kosa

Ako tražite neko osveženje dužine za jesenju sezonu, dobro šišanje je pravo rešenje, bez obzira na vašu dužinu kose. Ništa vas neće tako dobro osvežiti kao nova frizura! Ne samo da se kraća kosa lakše održava, nego je savršena za stilizovanje, ako vas zamara da je večito navijate i ispravljate. Nemojte misliti da je stilizovanje kratke kose teško – u nastavku vam donosimo najbolje savete za styling kraće kose, koje svaka devojka mora znati!

Vredi saveti za styling kratke kose

#1: Investirajte u aksesoare za kosu

Aksesoari za kosu (trake, gumice, šnalice, češljići) su super šik i trendi, ali i najjednostavniji način da stilizujete i ukrasite kratku kosu. Od traka, ukosnica, šnalica, pa do scrunchie gumica i šaleva, postoji toliko veliki izbor aksesoara za kosu, koji će unaprediti vašu kratku frizuru, i podići je na viši nivo, za svega nekoliko sekundi!

#2: Probajte frizure sa pletenicama

Pletenice nisu samo rezervisane za devojke sa dugom kosom: one su veoma prilagodljive i na kratkoj kosi. Možete kreirati slatke pletenice napred i osigurati ih ukosnicama, ili uraditi polupodignutu frizuru sa pletenicama, za ležeran, a romantičan izgled.

Povezano: Sama svoj frizer – 6 saveta za stilizovanje kratke kose

#3: Koristite odgovarajuće styling proizvode

Pošto je korišćenje toplote na kosi štetno, u dugoročnim okvirima, ako odaberete nekoliko kvalitetnih styling proizvoda, osiguraćete lepu frizuru u svakoj prilici. Predlažemo vam da uvek imate sa sobom neki texture sprej pri ruci, jer će vam dati ležeran, a strukturiran izgled, čak i na super kratkoj kosi.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Texture sprej za kosu.

#4: Suvi šampon je vaš prijatelj

Ako imate masno vlasište, suvi šampon je tu da spreči vašu kosu da izgleda ravno i beživotno. Osim regularnog pranja kose (nemojte je prati svakog dana, 3 puta nedeljno je sasvim ok), našpricajte malo suvog šampona drugog i trećeg dana od pranja kose, pre odlaska u krevet. Ovo će upiti višak masnoće i osigurati da se probudite sa svežom, lepšavom i “fluffy” kosom.

#5: Redovno se šišajte

Jedanostavn trik da osigurate da vaša kratka kosa bude na mestu, jeste redovno šišanje. Ovo je važno ne samo zbog prevencije rascvetalih krajeva, stimulisanja rasta kose i poboljšanja njenog zdravlja, već na ovaj način držite kosu u dobroj formi, što znači da uvek imate frizuru!

Pročitajte još i: 7 pitanja koje treba da postavite sebi pre odlaska na šišanje

error: Content is protected !!