7 anti-age kozmetičkih sastojaka bez kojih ne možete u 2022.

anti-age kozmetički sastojci

Nova godina donosi nove prilike, nove ciljeve i nove rutine – uključujući i novu skincare kozmetiku. Bilo da ste u dvadesetim ili u pedesetim, nikada nije kasno ni rano da počnete da unosite nove anti-aging sastojke u skincare rutinu. Iako svaka nova godina donosi sa sobom trendy nove kozmetičke astojke, postoje nekoliko proverenih sastojaka koji daju efikasne rezultate. Umesto da eksperimentišete sa novim (manje istraženim sastojcima), u rutinu nege uvedite ovih 7 sastojaka!

Koje anti-age sastojke morate uvesti u rutinu nege kože?

#1: Vitamin C

Prva asocijacija na vitamin C jeste voće poput pomoranži, jagoda, krastavaca, i grejpfruta. Iako je ovo voće i povrće preukusno, njegova konzumacija ne snabdeva kožu vitaminom C, pa je potrebno da ga unesemo kroz serume, kreme i druge skincare proizvode. Ovaj sastojk će posvetliti kožu, dati joj sjaj, jedrinu i blistavost koja vam je potrebna!

#2: Niacinamid

Kada je reč o prevenciji elastičnosti kože i zadržavanju vlage, ovaj antioksidant je ono što vam je potrebno. Niacinamid štiti i barijeru kože, koja zauzvrat čini ten lepšim, smanjuje crvenilo i hipergpigmentacije. Ubacite u večernju rutinu serum na bazi niacinamida.

#3: Retinol

Hajde da se složimo da je ovaj isprobani derivat vitamina A jedan od najboljih skincare sastojaka za prevenciju starenja, i to svake godine! Utiče na fine lkinije i bore, rešava teksturu tena i podiže tonus kože. Ubacite serum sa retinolom 2-3 puta nedeljno u večernju rutinu nege.

#4: Sladić

Koren sladića (liquorice) je jak antioksidant, sa protivupalni i antibakterijskim efektom, koji pomaže u posvetljivanju kože, i odbacivanju štetnih molekula slobodnih radikala. Ne samo da će vaša koža sijati, nego ćete uz korišćenje ovog sastojka smanjiti post-inflamatorne hipergpigmentacije i ožiljke od akni.

Povezano: Kada je pravo vreme za anti-age proizvode?

#5: Resveratrol

Sigurno ste čuli za ovaj moćni antioksidant koji se nalazi i u crvenom vinu i grožđu. Dok ga neki uzimaju kao suplement, mnogi su počeli da primećuju njegove pozitivne efekte i u nezi kože. Najveći izvori prirodnog resveratrola je kožica crnog grožđa i borovnice. Pronađite kremu ili serum baziran na ovom moćnom antioksidantu.

#6: Azaleična kiselina

Ako imate kožu sklonu aknama, azaleična kiselina je posebno blagodenta jer čisti bakterije iz pora, kako bi očistila i sprečila pojavu bubuljica. Ova kiselina je čudotvorna za izbleđivanje ožiljaka, pigmentacija i diskoloracija kože. U visokim dozama može da blago isuši kožu, a u nižim je odlična kao deo večernje rutine, nekoliko puta nedeljno.

#7: Ektrakt bifidusa

Ovaj prirodni probiotik ima sposobnost da reparira oštećenja barijere kože. Ključan je ako imate umornu, dehidriranu ili prirodno suvu kožu. Iako je konzumiranje većih zaliha vode must-have, ovaj moćni sastojak će privući svu vodu u vašu kožu!

Pročitajte još i: Ove skincare sastojke nikada ne treba da koristite zajedno

error: Content is protected !!