Shea puter je najbolji hidrator kože tela, a evo zašto vam treba ove zime!

Shea puter

Neopevani heroj skincare industrije, shea puter, je moćni sastojak koji zaslužuje mesto u režimu nege kože. Sa pregršt benefita za kožu, ovaj skincare sastojak zaslužuje mesto na vašoj beauty polici, jer može umiriti kožu, nahraniti je, rešiti vas suvoće i učiniti da vaša koža opet bude glatka i baršunasta. Nije tajna da je hidratacija ključ lepe kože, i zato će ovaj sastojak pružiti svu negu koja je koži tela potrebna. U nastavku donosimo sve što treba da znate ove zime o shea puteru.

Šta je tačno shea puter?

Shea puter je prirodna masnoća koja se vadi iz oraha afričkog shea drveta. Ovaj sastojak je bogat vitaminima A, E i F, kao i masnim kiselinama i antioksidantima. Ovaj satojak nudi odlična hidrirajuća svojstva koja zaceljuju kožu. To je ujedno i razlog zašto se nalazi u mnogim kremama za lice i telo.

Shea puter

Koje su prednosti shea putera za negu kože?

Hidrira kožu

Shea puter je okluzivni sastojak koji pomaže koži da sadrži vlagu tako što sprečava transepidermalni gubitak vode, iz gornjih slojeva kože. Time što sprečava gubitak vode, shea puter obezbeđuje hidriranost kože duže vreme.

Daje kozmetičkim proizvodima puterastu teksturu

Shea puter je razmaziv i kremast i stoga daje puterastu teksturu svakoj formulaciji u kojoj se nalazi. Samo se setite luksuznih krema za lice i telo, i videćete da je jedan od prvih sastojaka ovih formulacija upravo shea puter.

Umiruje suvu kožu

Shea puter je pun antioksidanata i masnih kiselina, koje pomažu da se umiri oštećena barijera kože i aktivno se opet izgradi. Suva koža je jedan od sigurnih znakova oštećene barijere, i zato je shea puter posebno koristan za ovaj tip kože. On će umiriti suvu i ispucalu kožu.

Povezano – Uradi sama puter za telo koji oporavlja i najsuvlju kožu

Shea puter

Kako se koristi shea puter?

Možete ga koristiti čistog (100% shea buter) ili kao sastojak u skincare proizvodima. Eksperti za negu kože se slažu da je bolje koristiti ga u formulaciji sa drugim sastojcima, jer je čist shea puter ekstremno masan i teško se utrljava u telo. Najbolji je kao deo pametno formulisanih preparata za hidrataciju. Okluzivni sastojci odlično idu uz humektanse, poput hijaluronske kiseline i niacinamida.

Ko može koristiti shea puter?

Shea puter je sastojak koji će goditi svim tipovima kože. Neverovatanje je za svakoga sa osetljivom kožom, čak i za one koji su skloni aknama, upala kože ili možda počinju sa retinolom. Pošto retinoli mogu uzrokovati iritaciju, krema bogata shea puterom je savršen proizvod za nanošenje nakon retinola.

Shea puter

Povezano – Losion vs. puter za telo – kako odabrati

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!