Trend Alert: Lutke kao najnovija make-up inspiracija na modnim revijama

doll makeup
Instagram/Printscreen

Coquette trend je nešto što je započelo na TikTok-u kao čista estetika, koja se zasniva na mašnama i karnerima. Hiperženstvenost, kako bi se ovaj trend mogao opisati, je postao jedan od glavnih stuba mode u ranim 2020-im godinama, barem što se tiče mode i lepote. Ukoliko sudimo prema nedavno održanoj Nedelji mode u Njujorku, ovaj trend je tu da ostane. Iako smo videli dosta grunge make-up look-ova, moglo se uočiti da je jedna inspiracija zajednička većini dizajnerskih brendova, a to su – lutke. Od Marc Jacobs-a, pa to Maison Margielle, šminka inspirisana lutkama dominirala je pistom. U nastavku saznajte više o ovom make-up trendu.

Lutka kao make-up inspiracija

Ovaj trend je započeo sa viralnom revijom brenda Maison Margiela – legedarna šminka koja imitira porcelanski efekat sjajne kože dobijena je kombinacijom mešavine peel-off maski sa airbrush mašinom. U kombinaciji sa lutkarskim pokretima manekenki i super-sjajnom porcelanskom kožom, tema lutke je delovala pomalo jezivo, ali i dalje prelepo.

View this post on Instagram

A post shared by @patmcgrathreal

Marc Jacobs revija za jesen/zimu 2024. donela je takođe netradicionalni pristup lepoti inspirisanoj lutkama. Ovaj look je bio inspirisan papirnim lutkama, kao i kod Diane Ross. Koža manekenki pripremljena je uz dosta mat pudera u prahu. Ona je koristila jarko belu nijansu praha da naglasi hajlajt, dodavajući veštački izgled koži. Pravi momenat lutke je došao uz slepljene trepavice, na koje je šminkerka nanela crni lak za nokte, kako bi postigla daj efekat paukovih nožica.

Na reviji brenda Alice + Olivia, doll beauty je dobio najbukvalniju, ženstvenu formu. Jedan od tri look-a podrazumeva je obraze sa dosta rumenila, Barbie pink usne i nacrtane trepavice. Ovaj make-up look je oda 60-im – zamislite samo Twiggy.

Pročitajte još i – 9 make-up trendova za proleće 2024. kojima nećete odoleti

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!