Kako da postignete savršeno razdvojene trepavice uz pomoć MASKARE?

razdvojene trepavice

Nije važno da li obožavate volumen trepavica ili njihovu dužinu – svaka od nas jednostavno prezire grudvice maskare na trepavicama i njihovo slepljivanje. Kada nanosite maskaru, bez obzira na formulu koju koristite, cilj nam je da uvek naglasimo trepavice i razdvojimo ih, za zanosan pogled! Savršeno separatisane trepavice zaustavljaju poglede, a u nastavku vam i mi otkrivamo kako to možete postići vašom maskarom!

Zašto se maskara grudva na trepavicama?

Razlog za grudvice maskare na trepavicama nije tehnika nanošenja – već formula vaše maskare! Najčešće se to dešava kada se višak maskare skuplja i taloži na četkici maskare. Stara sasušena maskara koja se zalepila na četkici sada prelazi na trepavice, i tako dobijamo slepljene grudvice.

Zato redovno čistite četkicu maskare ili koristite posebnu četkicu za raščešljavanje trepavica, nakon što ste naneli proizvod. U ovome će vam pomoći spoole četkica ili češljić za trepavice.

Povezano: 6 situacija kada je BRAON maskara bolja od crne

maskara

Najveća greška sa maskarom koju pravite

Osim viška proizvoda na četkici, sledeća greška koju pravite, a dobijate grudvice, jeste nanošenje gomile maskare odjednom! Umesto da odjednom nanesete jako debeli sloj maskare, probajte da nanosite svežu maskaru i tankim slojevima. Za ovo će vam biti potrebno vreme, ali veruje nam da vredi!

Koristite prajmer za razdvajanje trepavica

Jako je važno da koristite prajmer za trepavice, kako biste postigli efekat separatisanih trepavica. Kada nanosite prajmer, uvek počnite od korena trepavica, i vrtite četkicu napred nazad, dok ih podižete naviše. Iščešljajte trepavice više puta, čak i kada je proizvod ravnomerno nanet.

Potom, istom metodom nanesite i maskaru. Posle toga ičešljajte trepavice uz pomoć češljića i vaše trepavice su spremne za pogled koji zavodi!

Pročitajte još i: 8 trikova sa maskarom koji će vas oduševiti!

error: Content is protected !!