Za somotski dodir: 6 saveta za zimsku negu ruku i zanoktica

zimska nega ruku

Pad temperature i sneg koji nas je iznenadio znači samo jedno – suve, ispucale ruke. Ako ste skincare fan, sigurno imate šarenoliku rutinu nege lica, ali ne smete zaboraviti ni druge delove tela, na koje zima takođe može uticati, poput ruku i noktiju. Kako bi vaše ruke bile meke, nežne i glatke, bez suvoće, iritacije i pucanja, dajemo vam 6 odličnih saveta u nastavku!

Saveti za zimsku negu ruku

#1: Zaštitite ruke rukavicama

Bilo da perete posuđe, ribate kadu ili izlazite na -10 C, obavezno nosite rukavice! U prva dva slučaja, gumene rukavice će zaštiti nežnu kožu ruku od štetnih hemikalija, a u potonjem – tople vunene rukavice će sprečiti isušivanje i pucanje kože. Ne smete zaboraviti da nijedna krema neće zaštiti ruke, koliko dobar par rukavica – gumenih za kućne poslove, i vunenih za izlazak napolje!

zimska nega ruku

#2: Napravite piling kože ruku

Ako mažete i mažete ruke, a one su i dalje suve i ispucale – šta radite pogrešno? Mažete kremu na ispucalu i perutavu kožu! Najpre morate ukloniti odumrle ćelije kože, kako bi koža bolje upila i primila hranljive sastojke iz kreme. Piling možete obaviti tako što ćete pomešati malo ulja i šećera, ili uz pomoć vašeg pilinga za lice. Ako želite SPA ugođaj, nabavite poseban piling za manikir.

Predlažemo vam NSP Nail Therapy piling kremu za ruke.

#3: Nanesite serum za lice na nadlanice

Koža nadlanica je najsličnija koži lica – tanka je i nežna, stoga zaslužuje podjednaku negu. Nanesite par kapi nekog seruma za lice koji vam baš ne odgovara, a uz to je i jeftin. Tako ćete negovati ruke na najbolji način, a ujedno i potrošiti serum za lice kojim niste baš zadovoljne.

Povezano: Najbolja zimska nega ruku i noktiju

zimska nega ruku

#4: Dobra krema je pola posla

Kada je reč o zimskoj kremi za ruke, odaberite onu koja sadrži visok procent glicerina, shea putera i drugih sastojaka za dubinsku negu i zaštitu. Neka to bude masnija i teža krema, koja će zaštiti kožu ruku od štetnih uticaja.

Naš predlog je NSP Super-krema za negu ruku.

#5: Negujte i zanoktice

Suve, ispucale zanoktice, koje krvare su najgori mogući zimski scenario! Zato predupredite ovaj problem, tako što ćete redovno potiskivati zanoktice uz pomoć drvenog štapića (nikako da ih seckate), i negovati ih uz pomoć ulja. Nabavite uljani serum za negu zanoktica, koji ćete umasirati u kožicu i na nokatu ploču, kako bi ova regija zadržala elastičnost i mekoću.

zimska nega ruku

#6: Izbegavajte vruću vodu i jake sapune

Pranje ruku vrelom vodom uz pomoć jakog sapuna je instant recept za propast. Ova praksa može momentalno izvući svu vlagu iz kože ruku i uzrokovati suvoću. Držite se tople vode, koje ubija bakterije i viruse, ali neće lišiti kožu masnoće i vlage. Birajte efikasne tečne sapune, koji sadrže i hidrirajuće sastojke, a posle pranja ruku, nanesite kremu.

Pročitajte još i: Anti-aging rutina kože ruku u 7 koraka

error: Content is protected !!