Lepa, i kada lišće pada: Najbolji JESENJI tretmani lica

jesenji tretmani lica

Sa promenom godišnjeg doba, promenili smo garderobu, kozmetiku, stil života, i ishrane. Zašto da ne primenimo isti princip i na kozmetičke tretmane? Tokom leta, brojni efikasni kozmetički tretmani nam nisu dostupni, zbog pojačanog dejstva UV zraka, koji mogu oštetiti, mladu, novu kožu. Zato od oktobra – tretmani poput voćnih kiselina, microneedling-a, lasera, mikrodermoabrazije i drugi, postaju dostupni! U nastavku vam donosimo 4 najbolja kozmetička tretmana koje možete uraditi ove jeseni!

Najbolji kozmetički tretmani lica na jesen

#1: Hemijski piling lica

Hemijski piling lica je proces koji podrazumeva nanošenje hemijskog rastvora kiselina na kožu, koji ubrzava proces deskvamacije (ljuštenja odumrlih ćelija kože). Pored toga, hemijski piling ubrzava ćelijski “turnover” i stimuliše proizvodnju kolagena! Hemijski piling je namenjen svakome ko želi da popravi generalni izgled i teksturu kože.

U zavisnosti od jačine, hemijski pilinzi se dele na: površinske, srednje duboke i duboke. Oni rešavaju mnogo problema kože, poput hiperpigmentacija, bora, loše teksture i tona kože. Jesen je idealan period za ove tretmane, jer je UV zračenje niže, što ne znači da ne treba da koristite SPF kremu u nedeljama posle tretmana!

Povezano: Hemijski piling kože – Sve što treba da znate!

hemijski piling lica

#2: Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je procedura, kojom se uklanjaju površinski slojevi kože, poznatiji kao stratum corneum, koristeći sondu, sa dijamantima ili kristalima na vrhu. Na ovaj način se vrši fizička eksfolijacija kože, kako bi se ujednačio ton i tekstura kože, dok se ujedno stimuliše proizvodnja kolagena i elastina.

Ovaj tretman se obično radi kao deo nekog drugog tretmana lica, ali može i da se radi stamostalno. Postoji dve vrste mikrodermoabrazije: kristalna i dijamantska. Ako vam je ten siv, umoran, beživotan, a koža ogrubela, ovo je tretman za vas!

Povezano: Piling kože na višem nivou – sve o mikrodermoabraziji!

mikrodermoabrazija

#3: Microneedling

Microneedling je minimalno invazivna kozmetička procedura, koja uključuje bockanje kože iglicama (ili dermarolerom), što uzrokuje mikro-povrede i lezije na koži. Na taj način, ovaj proces deluje kao okidač za proces obnavljanja i stimulisanja proizvodnje kolagena. Koža je posle tretmana jedra, a tekstura, ožiljci, proširene pore i druge nepravilnosti – vidno umanjene.

Pre samog bockanja, koža se očisti i blago ispilinguje, a u zavisnosti od dubine i debljine iglice, može se naneti anestetička krema. Posle microneedlinga, na kožu se nanose serumi i tretmanske kreme.

microneedling

#4: Laserski tretmani

Tretmani laserom podrazumevaju direktne, kratke i koncentrisane snopove svetlosti, koji tretiraju kožu. Laserom se može ukloniti gotovo svaki problem kože, poput: pigmentacija, staračkih fleka, akni, ožiljaka i neželjenih dlačica.

Laserski tretmani su namenjeni onima koji žele da vide drastičnu promenu, koja se tiče rezultata. Ovaj tretman se radi u jesen, jer je vreme zaceljivanja prilično dugo, a posle njega se nikako ne smete izlagati sunčevim zracima.

laserski tretman lica

Posle svih ovih tretmana lica, neophodna je zaštita kože od sunca, a u te svrhe vam preporučujemo Skinology Hidratantnu SPF 25 kremu za lice.

error: Content is protected !!