7 trikova sa MASKAROM, koji će učiniti vaše trepavice zanosnim!

trikovi sa maskarom

Kada je reč o nanošenju maskare, tehnika je važna isto kao i alat. Kako bi vaša maskara dala svoj maksimum, sakupili smo najbolje trikove eksperata, koji će učiniti da vaše trepavice izgledaju kao da koristite 10 puta skuplju maskaru. U nastavku saznajte 7 novih trikova sa maskarom, koje ćete obožavati!

Trikovi sa maskarom!

#1: Obrišite četkicu pre upotrebe

Ovaj trik će pomoći da izbegnete grudvanje maskare na trepavicama. Profesionalci se u kunu u četkica tipa češljića, koji razdvaja trepavice i sprečava grudvice. Otarasite se viška maskare, tako što ćete četkicu maskare obrisati o papirni ubrus ili maramicu. Tako ćete sprečiti grudvanje maskare, pre nego što uopšte i počnete sa nanošenjem.

trikovi sa maskarom

#2: Sprečite preslikavanje na gornji kapak

Kako biste sprečili preslikavanje maskare na gornji kapak – uvek koristite prajmer za oči, čak i kada ne stavljate senke. Ovo će minimizovati višak vlažnosti na kapcima, ili ispod oka. Takođe – ako želite da sprečite razmrljavanje maskare, setujte korektor sa puderom u prahu. Tako će ova regija biti suva i ništa se neće razmrljati.

#3: Promenite ugao četkice za različit efekat

Način na koji držite četkicu maskare može učiniti veliku razliku u efekatu. Ako četkicu držite horizontalno i povlačite je cik-cak, dobićete voluminozne trepavice. Ako četkicu držite vertikalno i provlačite vrh četkicu duž trepavica – dobićete izdužene i prirodnije trepavice.

Povezano: Kako da postignete savršeno razdvojene trepavice uz pomoć maskare?

#4: Dodajte novi sloj bez grudvica

Kako da dodate novi sloj maskare bez grudvica ili ljuspanja starog slloja: sipajte par kapi skidača šminke na staru (čistu) četkicu maskare, tako da cela četkica bude vlažna. Potom, ovom četkicom iščešljajte trepavice, kako biste “stanjili” postojeći sloj maskare i “olabavili” grudvice. Potom nanesite ujednačeni sloj maskare, kao što biste to uradili. Dobićete volumen, dužinu definiciju – bez grudvica.

trikovi sa maskarom

#5: Tanki slojevi su ključ

Maskara funkcioniše po istom principu kao i sva ostala šminka: više tanjih slojeva će duže opstati na trepavicama i izgledati bolje, nego jedan predebeo. Tanki slojevi vaše omiljene maskare pružiće vam lift, dužinu i volumen, bez lepljenja i grudvanja. Prajmer za trepavice dodatno smanjuje rizik od grudvanja.

#6: Probajte trik sa transparentnim puderom

Uvećajte volumen trepavica i do 3X, uz ovaj super trik: nakon prvog sloja maskare, uz pomoć štapića za uši, nanesite transparentni puder u prahu na trepavice. Nakon toga, dodajte još jedan sloj maskare i dobićete wow efekat!

#7: Nanesite maskaru na početku šminkanja, a ne na kraju

Za potpuni efekat, nakon pripreme kože za šminkanje, nanesite jedan sloj maskare. Kada ste završili šminkanje očiju, dodajte još jedan sloj. A kada ste potpuno završili ceo make-up (i ten), procenite da li vam treba još jedan sloj maskare za finalni touch. Ne zaboravite da možete mešati više različitih maskara, kako biste postigli definiciju i volumen!

Pročitajte još i: 6 situacija kada je braon maskara bolja od crne!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!