Verovale ili ne: 5 neobičnih upotreba pamučnih TUPFERA

tupferi

Pamučni tupferi su verovatno jedan od najboljih izuma na svetu! Ne samo što su jeftini, već imaju i pregršt upotreba. Dok se najčešće koriste za nanošenje tonika i skidanja laka sa noktiju, postoje i druge beauty upotrebe, koje sigurno niste znale, a biće vam jako korisne!

Kako sve možete iskoristiti tufere u beauty rutini?

#1: Umesto maske za lice

Ponestalo vam je sheet maski za lice, a želite da intenzivno hidrirate lice? Upotrebite pamučne tupfere, koje ćete natopiti hidrirajućom esencijom ili gustim tonikom, i postavite na lice nekoliko komada. Tako ćete dobiti efekat sheet maske: pamuk će sprečiti da hidratacija ispari, a svi hranljivi sastojci ostaće unutar kože. Koncentrišite se na suvlje i grublje regije lica, poput obraza, čela i brade.

#2: Napravite travel-friendly skidač šminke

Kada putujete, natopite pamučne tupfere micelarnom vodom ili skidačem šminke, i stavite ih u zip-lock kesu ili u očišćenu kutijicu od kreme (sa jakim poklopcem). Tako ćete moći da uklonite šminku u toku putovanja, bez nošenja bočice skidača šminke.

Povezano: 10 drugačijih upotreba dnevnih uložaka koje će vam biti korisne!

tupferi i  skidanje šminke

#3: Napravite hidrirajuće tufere za put

Ako vam je maltretiranje da nosite čitavu bočicu tonika od 250 ml, kada putujete, jednostavno natopite nekokoliko komada tupfera rastvorom tonika. Ovako natopljene tupfere zatvorite u zip-lock kesu ili praznu i očišćenu kutijicu kreme i dobro zatvorite. Ovo će osigurati da se tuferi ne osuše dok stignete do destinacije.

#4: Nanesite puder u prahu ili kamenu

Da li se i vama dešava da preterate sa količinom pudera za setovanje lica, bez obzira na to koliko se trudite? Evo vam savet: razdvojte dva sloja tupfera i sipajte malo pudera u prahu između dva sloja. Potom, spojite te dve polovine i lagano poprašite lice ovim tupferom. Tako ćete postići maksimalnu kontrolu pudera koji nanosite na lice.

tupferi

#5: Konturišite lice uz pomoć tupfera

Umočite sredinu tupfera u kontur proizvod i potom presavijte tupfer po sredini. Iskoristite savijenu ivicu tupfera, da konturišete ivice nosa. Budite pažljive samo da ne pokupite previše proizvoda!

Pročitajte još i: 10 beauty upotreba štapića za uši koje niste znale!

error: Content is protected !!