10 drugačijih načina upotrebe dnevnih uložaka koji će vam biti korisni!

dnevni ulošci

Dnevni ulošci imaju svoju upotrebu u tradicionalnom smislu, ali da li ste znali da mogu služiti i za razne druge namene? Oni su višenamenski, zbog svoje veličine i teksture. Materijal od kog se izrađuju je kreiran da upija i čuva tečnost, dok održava spoljašnost suvom i mekom. Zato dnevni ulošci imaju mnogo višenamenskih upotreba, koje će vam biti od koristi!

Dnevni ulošci: 10 načina upotrebe

#1: Kao osveživač ladice sa vešom

Mirišljave dnevne uloške možete koristiti i kao osveživače za fioke sa vešom. Osim toga, ako koristite fragrance-free uloške, jednostavno poprskajte omiljeni parfem ili par kapi eteričnog ulja na uložak, i ubacite ga u fioku, između garderobe, veša ili peškira.

#2: Kao uložak u obući protiv znojenja

Znojenje stopala je zasigurno jedna od najiritantnijih problema, bilo da je leto ili zima. Tokom dana, kliza vam se noga, a neprijatni mirisi su neminovni. Ubacite jedan dnevni uložak po dužini unutar cipele, koji će upijati znoj i osvežiti stopalo!

znojenje stopala

#3: Očisitite ekran uređaja

Znoj, prašina, ulja sa kože, SPF krema, šminka – sve ovo završi na ekranu vašeg mobilnog telefona i drugih gedžeta. Lako ga očistite uz dnevni uložak – njegov materijal je veoma mek i nežan, tako da predstavlja sjajnu alternativu za maramice za brisanje ekrana. Sipajte kapljicu vode na uložak i prebrišite ekran!

#4: Sprečite žulj na obući

Svaka od nas ima onaj jedan savršen par obuće, koja nam uvek zada žulj na peti! Isecite trakicu od dnevnog uloška i zalepite unutar cipele, na mesto gde će vam izaći žulj, i sprečite bilo kakvu nelagodnost.

Povezano: 7 najboljih saveta za nošenje štikli bez bola

#5: Upijte znoj kada nosite košulju

Ako se pojačano znojite na poslu, a morate da nosite košulju – dnevni ulošci opet priskaču u pomoć! Zalepite ih na unutrašnjost košulje, u regiji ispod pazuha, kako bi upijali znoj tokom celog dana.

znojenje

#6: Umesto uložaka za dojilje

Ulošci za dojilje, koji se stavljaju u grudnjake, kako bi upili eventualno curenje mleka, mogu biti prilično skupi. Zato možete iskoristiti dnevni uložak bez mirisa, koji je jeftina i efikasna alternativa.

#7: Upijte tečnost koja se prosula

Dnevni ulošci odlično apsorbuju tečnost, i samim tim su odlično sredstvo za čišćenje prosute tečnost, posebno ako ste imali nezgodu u kolima ili na tepihu. Samo prekrijte tečnost mekom stranom, i uz malo pritiska, ponovite postupak, dok se tečnost ne upije. Ostatak prebrišite krpicom!

#8: Zaštite pod od nogica nameštaja

Nogice nameštaja mogu izgrebati i oštetiti pod, posebno ako je skupocen i kvalitetan. Sprečite ovaj problem, tako što ćete iseći kružiće od dnevnih uložaka, i podmestiti ispod nogica nameštaja.

#9: Za skidanja laka za nokte

Ako vam je ponestalo vate, a morate skinuti lak za nokte – nikakav problem! Dnevni ulošci su savršen materijal za uklanjanje laka za nokte. Isecite mali komad, nanesite malo acetona, i pritisnite na nokat. Ovaj materijal je bezbedan za kožu, a ujedno i nežan.

skidanje laka za nokte

#10: Zaštitite naočare za sunce u futroli

Ako se bojite da će vam se sunčane naočare izgrebati unutar torbice za naočare, dnevni ulošci mogu to sprečiti. Obložite torbicu dnevnim ulošcima, i problem je rešen! Njima čak možete i prebrisati stakla!

Pročitajte još i: 8 neobičnih načina upotrebe omekšivača

error: Content is protected !!