8 neobičnih načina upotrebe omekšivača za veš koji će vas oduševiti

omekšivač za veš

Omekšivač za veš je nezamenljiv proizvod koji omekšava veš posle pranja i daje mu dugotrajan miris. U savremenom domaćinstvu, pranje veša se ne može zamisliti bez njega. Osim što vešu daje neverovatan miris, omekšivač možete koristiti na mnogo načina za održavanje domaćinstva – a koje do sada niste znali! Zato u nastavku donosimo čak 8 neobičnih načina primene omekšivača za veš za svakodnevno održavanje kuće!

Kako sve možete upotrebiti omekšivač za veš u domaćinstvu?

#1: Uklonite stare tapete

Skidanje starih tapeta može biti prilično dugotrajan posao, ali ne više uz omekšivač za veš. Samo sipajte pun čep omekšivača u 1 litar vode i sunđerom nanesite ovu mešavinu na tapete. Ostavite da se natapaju 20 minuta i potom ih samo ogrebite sa zida.

8 neobičnih načina upotrebe

#2: Za sjaj staklenih površina

Očistite staklene stolove, vrata tuš kabine i prozore uz omekšivač za veš! Pomešajte 1 deo omekšivača sa 4 dela vode i naspite mešavinu u bocu sa raspršivačem. Poprskajte na krpu i prebrišite staklenu površinu. Potom je ispolirajte suvom krpom. Ova “uradi-sama” mešavina je odlična i protiv skupljanja prašine.

#3: Osvežite unutrašnjost automobila

Ako vam se u auto uvukao neprijatan miris, neutrališite ga uz jednostavnu metodu: pomešajte 1 čep omekšivača sa 2 čepa vode i naspite u bocu sa raspršivačem. Isprskajte rastvor po sedištima i podu automobila i ostavite da se osuši. Takodje, ovom mešavinom možete izribati sedišta i pod auta.

Povezano: Trikovi kako da uklonite fleke sa odeće

#4: Očistite ostatke zagorele hrane

Zaboravite na ribanje pleha posle lazanje! Umesto toga, natopite zagorele ostatke hrane tečnim omekšivačem. Napunite sud vodom dodajte malo omekšivača. Ostavite da se natapa sat vremena, i ostaci će lako skliznuti.

8 neobičnih načina upotrebe

#5: Osvežite zavese i tepihe

Ako imate duvanski ii drugi neprijatan miris u kući, sigurno znate da se on uvlači u zavese i tepihe. Neutrališite ga tako što ćete napraviti svoj osveživač prostora: pomešajte 1 deo omekšivača sa 4 dela vode i poprskajte (čiste) zavese i tepihe! Ovaj miris će se dugo zadržati u njima.

#6: Skinite ostatke laka za kosu

Uklonite zapečene ostatke laka za kosu sa zidova, toaletnog stočića i ogledala uz – omekšivač za veš! Pomešajte 1 deo omekšivača sa 2 dela vode i prespite u bocu sa raspršivačem. Isprskajte problematično mesto i prebrišite mekom krpom! Ulepljena mrlja od laka je nestala!

#7: Ispolirajte posuđe od nerđajućeg čelika

Poliranje posudja od nerđajućeg čelika može biti neomiljen posao, posebno zato što su komercijalna sredstva za poliranje posudja visoke cene. U ovome vam može pomoći, opet – omekšivač za veš. Operite i osušite vaše posudje, i onda ga usijajte flanelskom krpicom na koju ste naneli malo omekšivača za veš.

8 neobičnih načina upotrebe

#8: Napravite mirišljave balončiće

Ako imate decu, onda znate koliko se ona raduju duvanju balončića od sapunice. Verovatno već imate bočicu i štapić za duvanje balončića, samo umesto tečnog sapuna i vode, uspite malo omekšivača za veš i vode i uživajte u pravljenju mirišljavih balončića!

Pročitajte još i: Kako da uklonite fleke od šminke na garderobi?

error: Content is protected !!