5 make-up pravila koja slobodno možete prekršiti!

make-up pravila

Neka pravila za šminkanje su tu decenijama – i uglavnom ih i dalje slepo pratimo. Ali znajte da su se konvencije lepote promenile, kao i tehnike šminkanja, a da ne govorimo i o trendovima! Zato vam u nastavku donosimo 5 zastarelih make-up pravila koja više ne važe!

Ova pravila za šminkanje više ne važe!

#1: Prvi korak šminkanja mora biti puder

Ovo više ne važi! Iako smo uvek šminkanje započinjale podlogom za ten, sada, kada je šminka za oči sve lepša i zanosnija, najbolje je da počnemo od očiju! Zašto? Ako radite smokey eye ili koristite šljokičaste ili pigmentovane senke, prah će popadati na našminkan ten i upropastiti ga! Ako tečni puder nanesete na kraju šminkanja, imaćete dovoljno prostora i vremena da korigujete eventualne greške.

make-up pravila tečni puder

#2: Crvenokose ne mogu nositi crveni ruž

Jedno od prevaziđenih pravila – nekada se smatralo da crvenokose dame treba da izbegavaju crveni karmin, jer se nijansa kose i karmina ne slažu. Danas, kada postoji nijanse crvene za svaku od nas, ovo pravilo više ne važi! Samo treba da pronađete svoju nijansu crvenog karmina, koja će odgovarati vašem tenu.

Povezano: Kako da iznesete CRVENI KARMIN tokom dana?

#3: Naglašavaju se ili usne ili oči

Ovo make-up pravilo je važilo do skoro – prilikom šminkanja, stavljamo akcenat ili na usnama, ili na očima, a nikako na oba! Sa pojavom najrazličitijih stilova šminkanja, i pod uticajem “Instagram make-upa”, ovo pravilo smo jednostavno odbacile. Naglašene oči mogu jako lepo ići i uz naglašene usne, ali samo ako se radi o večernjim prilikama.

#4: Maskaru ne treba da nanositi na donje trepavice

Crna maskara na donjim trepavicama se dugo izbegavala, jer je činila vaše oči umornijima, a uz to, neminovno je bilo krunjenje maskare i neuredan izgled. Danas, bez maskare na donjim trepavicama, ne možemo postići jasnu definiciju na oku. Ako ste neuredno naneli maskaru na donje trepavice, samo počistite mrljice štapićem za uši koji ste umočili u micelarnu vodu.

make-up pravila maskara

#5: Nijansa karmina i olovke se moraju slagati

Nekada je svaka od nas imala svoje omiljene kombinacije ruževa i olovaka u ISTIM nijansama. Ali zašto biste to radili? Ako usne oivičite blago tamnijom olovkom u odnosu na boju ruža, postićićete puniji i voluminozniji efekat usana. Olovka ima efekat konture, i stoga ne treba da bude iste nijanse kao karmin. Naravno, uvek birajte kvalitetne i dugotrajne olovke, koje će šminku na usnama učiniti dugotrajnijom.

Pročitajte još i: Šminkeri savetuju – Pravilan redosled šminkanja izgleda ovako!

error: Content is protected !!