Šminkeri savetuju: Pravilan redosled šminkanja izgleda ovako!

By  |  0 Comments

Sa svim novim make-up trendovima koji dolaze i odlaze, teško je odrediti koji make-up proizvodi su nam ključni i neophodni, a koji baš i ne. Pošto prosečna make-up rutina danas ima mnogo više koraka i proizvoda nego pre 10 godina, ko će se snaći sa prajmerom, hajlajterom, konturisanjem, rumenilom. Zato vam profesionalni šminkeri otkrivaju koji je pravilan redosled nanošenja make-up proizvoda!

Pravilan redosled šminkanja: Korak po korak

#1: Hidratacija kože

Osnova dobrog make-upa je hidratacija i dobra nega kože! Šminka se uvek nanosi na sveže očišćenu kožu, koja je tonirana, i hidrirana serumom i dnevnom kremom. Pustite da se krema upija barem 15 minuta pre sledećeg koraka u šminkanju. Na taj način sprečićete da se prajmer i puder upiju zajedno sa kremom unutar kože.

Povezano: Pravilan redosled nanošenja kozmetike na lice

redosled šminkanja

#2: Prajmer

Prajmer je baza za tečni puder i barijera između kože i šminke. Njegova uloga je da produži trajnost šminke na licu, da zagladi kožu, popuni pore i fine linije. Prajmer nije korak koji je neophodan za svakodnevno šminkanje, ali zaista čini razliku za posebne prilike. Njega uvek nanesite prstima, utapkavajući u lice, tek kada se dnevna krema dovoljno upila.

#3: Obrve i oči

Sledeći korak su – obrve. Dok čekate da se prajmer upije i slegne, iscrtajte i popunite obrve. Potom pređite na oči – uradite kompletan eye make-up pre tečnog pudera, kako biste izbegle da vam čestice senke ili glitera popadaju po tek nanetom puderu i naprave nered!

#4: Tečni puder

Sada je vreme za nanošenje tečnog pudera – ali tek pošto se odradile oči i pripremu kože. Puder nanesite po celom licu, izuzev okoloočne zone – tu ćete naneti tečni korektor. Puder nanesite prstima, četkicom ili beauty blenderom u zavisnosti od vrste pudera ili vaših preferencija.

redosled šminkanja

#5: Korektor

Kada ste ujednačili ten, sada treba da procenite na kojim mestima vam je potrebno jače prekrivanje – tu uskače korektor! Sve flekice, bubuljice, ožiljci verovatno neće biti pokriveni tečnim puderom, zato vam je potreban korektor koji će to da reši. Osim toga – na podočnjake nanesite tečni korektor koji će posvetleti i ujednačiti tu regiju.

Povezano: 10 pravila za svakodnevno šminkanje koja ne smete prekršiti!

#6: Definicija lica (rumenilo, bronzer, hajlajter)

Kako vam lice ne bi bilo ravno i bledo kao list papira, sledeći korak su proizvodi za definiciju lica, a to su rumenilo, bronzer i hajlajter. Šminkeri savetuju da prvo nanesete bronzer, potom rumenilo pa na kraju hajlajter. Bronzer nanesite na ispod jagodične kosti i na slepoočnice u obliku broja 3, potom rumenilo na same jagodice, a hajlajter na njihov vrh, kao završni korak.

#7: Usne

Kada ste sredile ostatak lica, finalni korak je dašak boje na usnama! Kako bi vam liplajner trajao duže, nanesite ga na suve usne pre balzama ili karmina. Potom nanesite tanki sloj balzama za usne i potom boju za usne u vidu karmina ili sjaja.

redosled šminkanja

#8: Puder za fiksiranje ili fiksator

Poslednji korak koji će osigurati trajnost vaše šminke, kao i sigurnost da se ona neće pomerati u toku dana jeste tanki sloj transparentnog pudera za fiksiranje kojim ćete naprašiti lice. Ako ne želite mat efekat, već samo dugotrajnost šminke, onda se radije opredelite za fiksator u spreju kojim ćete finiširati svaki make-up look!

Pročitajte još i: Make-up minimum – Proizvodi za šminkanje koji su vam uvek potrebni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!