Japanke otkrivaju svoje tajne savršene kože!

By  |  0 Comments

Ako ste se pitale kako to da japanske žene nikada ne stare i uvek imaju besprekornu kožu? Možda će vas iznenaditi da je njihova tajna perfektne kože – kombinacija tradicije i inovacije. Japanke definitivno znaju tajnu ili dve kako izgledati sveže i ispeglano, tako da u nastavku možete i vi isprobati njihove tajne trikove za najsavršeniju kožu na svetu!

Japanska nega kože

Nega kože je duboko usađena u srž azijske kulture, a azijska lepota uživa ogromnu popularnost danas zahvaljujući inovacijama i novim sastojcima, koje sve više zapadnih kozmetičkih brendova uvodi. Japan je poznat po otkrićima novih tretmana lica i po visokokvalitetnim beauty proizvodima – zato je Japan jedno od najvećih beauty tržišta na svetu danas.

Žene u Japanu se ponose zdravom, lepom kožom, čineći svaki mogući korak kako bi je održale u tom stanju. Čista, blistava i sjajna koža je veoma važna u Aziji, jer se smatra odrazom unutrašnje ličnosti, lepote i zdravlja.

beautiful asian woman face and perfect skin concept

Ključne stvari koje Japanke praktikuju za lepu kožu

Strogi režimi nege

Sve se svodi na stroge režime nege kože, koje Japanke praktikuju svakog dana. Oni se sastoje od 7 do 8 koraka, od čišćenja, do korišćenja penastih umivalica, tonika, seruma, emulzija, posvetljujućih seruma i krema. Svakodnevna doslednost je baza ove beauty tajne.

Povezano: 10 koraka nege lica Koreanki – Preterivanje ili posvećenost?

Pametno čiste kožu

U Japanu, postoji tradicija beauty rituala, kao što je „double-cleansing“, koji naglašava važnost čišćenja kože. Japanske žene uživaju u prvom procesu čišćenja, a to su gusta, ali nežna ulja koja su lipofilna, što znači, da drže toksine van, a vlagu unutar kože. Potom uklanjanju ulje penastim sredstvom za umivanje. Duplo ili trostruko čišćenje kože je japanska tajna broj 1!

Magična masaža lica

Japanke obično nanose losion na kožu pokretima utapkavanja („tapping“ ili „patting“ metoda), ne samo zato što proizvod tako dublje prodire u kožu, već što stimuliše cirkulaciju i održanje elastičnosti kože. Dakle, svake večeri pokušajte da svoj omiljeni tonik ili serum nanosite pokretima utapkavanja, kako biste koži pružili svojevrsan ritual masaže.

japanska nega kože

Zvezde nege – „kuhinjska kozmetika“

Japanke uvek koriste inovativne načine da izgledaju sveže i prelepo, ali koristeći proverene sastojke, poput zelenog čaja, pirinča i morske trave. Ove sastojke poseduje svaka japanska kuća, i bili su početak trendy ideje „kuhinjske kozmetike“, koja potiče od mentaliteta „mottainai“-a, to jest želje da se ne baca ono što se može iskoristiti. Tako su počele da koriste prirodne sastojke koji su oko njih i da ih iskoriste u nezi lica.

Povezano: 3 beauty trika Koreanki – one uvek izgledaju savršeno!

5 prirodnih sastojaka koje Japanke koriste u nezi

  • Pečurke – prepune antioksidanata, pečurke štite kožu protiv zagađenja i slobodnih radikala, što pomaže u usporavanju znakova starenja i vidljivih oštećenja kože. Prirodni protivuplani i anti-mikrobni agensi pomažu zaceljenje i umiruju nadraženu kožu. Zato je ekstrakt pečuraka sastojak mnogih japanskih beauty preparata.
  • Pirinčane mekinje – pirinač je osnovna namirnica koja se koriste u lepoti. Pirinčane mekinje, poznatije kao komenuka se vekovima koriste kao jako sredtsvo hidratacije. Prepune se masnih kiselina i skvalana, esencijalne masne kiseline koja čini 12% ljudskog sebuma. Veoma su efikasne na veoma suvoj, osetljivoj i koži koja stari. Prepune su vitamina B i E i nežno pilinguju kožu.
  • Zeleni čaj – mnoge Japanke piju nekoliko šolja zelenog čaja na dan, što usporava proces starenja, a kožu čini jedrom i mladolikom. On detoksikuje i hidrira kožu, a čak i ako niste ljubitelj čaja, možete natopiti tufer ohladjenim čajem i prebrisati lice za blistavu kožu i sužene pore.

japanska nega kože

  • Kolagen – u Japanu se kolagen konzumira kao piće. Žene širom zemlje kuvaju goveđe i pilieće kosti, kako bi dobile svoje beauty boost piće. Za razliku od krema koje deluju samo na spoljašnjem sloju kože, konzumiranje kolagena deluje u dubljem sloju.
  • Morska trava – prepune vitamina i minerala, vrlo brzo se upijaju u kožu, jer je njihova ćelijska struktura veoma slična onoj naše kože. Izuzetno hidrira kožu, učršćuje je, usporava starenje i ubrzava regeneraciju kožu, dok je istovremeno čisti i detoksikuje.

Pročitajte još i: Otkrivena tajna Azijatkinja – Pirinčana voda za blistav ten

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!