Ovaj besplatni trik dermatologa će vam spasiti suvu kožu ispod očiju – za svega 10 minuta!

suva koža oko očiju

Ako je i vaša koža ispod očiju suva poput Sahare, bez obzira na antirid koji religiozno nanosite – onda je ovaj trik za vas! Svi znamo da je koža oko očiju 8-10 puta tanja od kože na ostatku lica. Zato ona najlakše izgubi vlagu i hidrataciju. Doskočite tome, uz ovaj besplatni trik koji preporučuje američki dermatolog, dr Shereene Idriss. Doslovno će vam trebati samo parče providne folije iz kuhinjske ladice i vaša omiljena krema za lice!

Trik za super hidrirane podočnjake za 10 minuta

U videu koji je podelila dr Idriss, ona nanosi deblji sloj njene omiljene kreme za LICE koja sadrži glicerin (ne antirid), na celu okoloočnu regiju – bez utrljavanja ili razmazivanja. Potom, uzima dva parčeta plastične providne folije, i nanosi preko nanete kreme, puštajući da sve ovo deluje 10 do 15 minuta. Rezultat posle toga je super hidrirana i nahranjena koža ispod očiju, koja je meka poput “bebine guze”.

Povezano: Rešavamo dilemu – kada bi trebalo početi sa korišćenjem antirida?

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Shereene Idriss (@shereeneidriss)

Kako ovaj trik radi?

Da li ste ikada čuli za okluzive? U nezi kože, to je popularan izraz za proizvode koji zaključavaju vlagu unutar kože (poput ulja za lice ili vazelina), i oni se tipično nanose pred kraj rutine. Kod ovog trika, folija deluje kao okluzivni sloj koj isprečava da sve blagodeti iz kreme isprare, dozvoljavajući regiji ispod očiju da primi i zadrži svu tu hidrataciju unutar. I to je to – dobili ste odmah DIY masku za ispod očiju!

suva koža oko očiju
Instagram/Printscreen

Savet profesionalca

U komentarima ispod videa, dr Idriss savetuje da koristite nekomedogenu kremu, ako ste skloni formiranju milija (belih kuglica ispod očiju). Ovde pročitajte više o milijama. I kako biste bile dodatno sigurne, koristite kremu koja je oftalmološki testirana, što znači da je bezbedna za korišćenja ispod očiju.

Ovaj trik štedi vreme, novac i sprečava suve podočnjake – zašto da ga ne probate već danas? Garantujemo da se šminka još bolje blenda na ovako hidriranu kožu ispod očiju.

Mi vam predlažemo Skinology Hydro Force kremu za lice, koja sadrži glicerin i savršena za je za ovu metodu!

Pročitajte još i: Antirid nije dovoljan – kako da negujete okoloočnu zonu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!