Rešavamo dilemu: Kada bi trebalo početi sa korišćenjem antirida?

antirid

Antirid krema nije namenjena samo zreloj koži koja pokušava da se odupe znacima starenja. Čak i ako je vaša okoloočna zona lišena vidljivih bora, kesica i naduvenosti, sasvim je mudar korak da ubacite kremu za oko očiju u rutinu nege, kako biste nahranili i zaštitili delikatnu kožu. Dermatolozi se slažu da je početak 20-ih idealan period za korišćenje antirida – nastavak saznajte u tekstu!

Važnost antirid kreme

Koža oko očiju je tanja i osetljivija nego ostatak lica, tako da je ova regija prva koja pokazuje rane znake starenja. Pre nego što počnete da primećujete bore, fine linije, naduvenost ili lepezaste bore, trebalo bi da počnete sa korišćenjem antirid kreme koja će vašu kožu oko očiju održati mladolikom, hidriranom i jedrom, kako starite. Kada nanosite antirid kremu, predlažemo da budete nežni – da je samo utapkate domalim prstom, a ne da vučete i razvlačite kožu.

Naša preporuka za antirid kremu za sredinu 30-ih i 40-e: Skinology Derma Reactive antirid sa hijaluronom.

antirid

Okoloočna regija trpi mnogo pokreta svaki dan

Osim činjenice da je koža oko očiju 10 puta tanja od ostatka lica, ova regija je u konstantnom pokretu i trpi mnogo pokreta svakog dana. Svako od nas trepne oko 10.000 puta na dan, a kada se smešimo, plačemo ili žmurimo, koža oko očiju se dodatno razvlači. Uz to, ne zaboravimo kako nanosimo i skidamo šminku, stavljamo kontaktna sočiva ili trljamo oči. Uporedite okoloočnu regiju i npr. čelo, koje sigurno ne dodirujete danima. Svi ovi pokreti doprinose formiranju finih linija i bora oko očiju.

Povezano: Okoloočna nega za svaki uzrast – savršen antirid za 20+, 30+, 40+

Zašto je potrebna baš posebna krema za oko očiju?

Antirid kreme su posebno formulisane da donesu anti-aging benefite, dok ujedno poštuju delikatnu prirodu okoloočne regije. Pošto je ova formula veoma bliska oku, te kreme se kreiraju kako bi pružile hidrataciju i zaštitu koži oko oka, uz minimiziranje šanse za potencijalne iritacije. Sve dobre antirid kreme sadrže jake antoksidante, koji štite kožu od ubrzanog starenja uzrokovanim UV zracima i drugim sredinskim faktorima.

Naša preporuka za antirid kremu za 20-e i rane 30-e godine: Skinology HYDRO FORCE antirid gel krema.

antirid

Konačno mišljenje

Kada je reč o nezi kože, pravilo je sledeće: što ranije počnete sa negom, to bolje! Mnoge žene počinju sa korišćenjem antirida u 30-im, kada počnu da primećuju blage linije u regiji oko oka, ali da biste sprečili ovo, potrebno je raditi na prevenciji. Dakle, početi sa antirid kremom već u ranim 20-im. Ovo se posebno odnosi na žene koje imaju veoma suvu kožu, vidljive tamne kolutove, hronično naduvane oči ili druge specifične probleme.

Pročitajte još i: Antirid nije dovoljan – kako da negujete okoloočnu zonu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!