5 tačaka na telu na koje nikada ne bi trebalo nanositi parfem

parfem

Nanošenje parfema predstavlja “trešnjicu na torti” kada se spremamo ujutri ili uveče – ko ne voli da miriše kao buket cveća ili kao dašak povetarca? Ali kao što svaki parfemski ekspert zna, moguće je preterati sa parfemisanjem i naneti ovaj proizvod na neke tačke tela koje su veliko ne-ne! U nastavku vam otkrivamo na koje tačke tela nikada ne bi trebalo da nanosite parfem!

Na ove tačke tela nikada ne treba nanositi parfem:

#1: Kosa

Kosa prirodno upija mirise, to znamo od pre (setite se mirisa kuvanja koji se uvuče u kosu!). Zato je logično da pomislite da je dobra ideja da parfem naprkate i na kosu. Međutim, pošto su parfemi u alkoholnoj bazi, oni mogu isušiti kosu, posebno ako ih prskate direktno u vlasi. Ipak postoji način da vaša kosa zanosno miriše, ali bez oštećivanja: naprskajte parfem na četku i potom se raščešljajte, kako biste miris preneli na vlasi. Ili – nabavite specijalizovan parfem za kosu, jer on obično ne sadrži alkohol, već u sastavu ima i hranljive sastojke koji neće isušiti kosu.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Brumes Du Maroc parfemski mist za kosu i telo.

parfem

#2: Oči

Ovo je očit primer za koji ste mogli i sami da zaključite – alkoholni parfemi sadrže i do 95% etil-alkohola, koji izaziva iritaciju i žarenje očiju kada dođe u kontakt sa njima. Zato nikako ne nanosite parfem u blizini očiju!

Povezano: 10 mitova o parfemima koji su potpuno netačni, a verujete u njih!

#3: Ruke

Iako je prskanje parfema na ručni zglob česta praksa, ukoliko parfem dospe na kožu nadlanica, trebalo bi da ga operete sa ruku. Alkoholni parfemi mogu isušiti kožu i dovesti do njenog pucanja. Takođe, alkohol čini kožu ruku fotosenzitivnom, što znači da možete dobiti i fleke, kada je napolju jako sunce. Mnogo bolje rešenje je parfemska krema za ruke ili mleko za telo, koji ćete naneti na kožu ruku.

parfem

#4: Koža pazuha

Nanošenje parfema na kožu pazuha takođe nosi veliki rizik od iritacije. Interakcija parfema i znojnih žlezda pazuha može dovesti i do razvijanja neprijatnih mirisa, a da ne spominjemo osećaj svraba, peckanja i žarenja.

#5: Intimna regija

Nanošenja parfema oko intimne regije takođe može uzrokovati peckanje kože i njeno isušianje. Osim toga, veštački mirisi u intimnoj regiji žena mogu potencijalno iritirati pH vrednost vagine i uzrokovati upale, svrab i bol.

Pročitajte još i: Otkrivamo – zašto bi trebalo da izbegnete nošenje parfema leti?

error: Content is protected !!