Koje sve proizvode za lice možete koristiti kada dođe jesen?

By  |  0 Comments

Jesen je stigla, a to znači manje sunčevog zračenja i  hladnije temperature. Što se tiče nege kože, ovo je idealan period od uvedete “super-zvezde” u režim nege, poput voćnih kiselina i retinola, koji se ne koriste tokom letnjih mesecia, zbog fotosenzitivnog dejstva. U nastavku saznaje šta sve možemo da radimo sa kožom kada dođe jesen!

Šta sve smemo da koristimo kada dođe jesen?

#1: Voćne kiseline

AHA voćne kiseline (glikolna, mlečna, bademova) su jedan od najboljih skincare proizvoda kojim možete rešiti više problema sa kožom odjednom: umoran ten, flekice, zapušene pore, mrtvu kožu… Zato vam iskreno savetujemo da ove jeseni konačno načnete tonik sa voćnim kiselinama koji ste kupili još pre par meseci, ili da krenete u profesionalni salon na seriju tretmana!

Predlažemo vam Skinology 5% AHA tonik za čišćenje lica, idealan za početnike u svetu kiselina.

Obožavaćete svoju kožu nakon kiselina! Naravno, preko dana je obavezna SPF krema, jer kiseline otkrivaju mlađi sloj kože, koji je osetljiviji na sunce.

jesenja nega kože

#2: Uvođenje retinola

Retinol je još jedna fotosenzitivna supstanca, koju smo “čuvali” za jesenji period. Retinol i njegovi derivati potiču od vitamina A, i deluju kao katalizator prirodno procesa smene starih i novih ćelija kože. Retinol zato uspšeno rešava probleme kao što su bore, fine linije, loša tekstura koža, ali i akne. Postepeno uključujte retinolske preparate, i ne zaboravite opet – SPF kremu!

Mi vam preporučujemo da počnete sa blažim retinolskim serumom, poput Skinology RETINOL seruma za lice.

retinol

#3: Slojevita nega kože

Ako ste skincare junkie, onda je vaš ormarić sigurno prepun raznih seruma, krema, losiona, ulja, ampula, koje zahtevaju slojevitu negu kože. Ali, tokom letnjih vrućina, koža ne trpi slojeve proizvoda, već samo najlaganije teksture. Iz toga razloga, leto nije idealno za naslojavanje svih vaših dragocenih seruma i krema. Zato smo čekali jesen! Koža obožava slojeve – počnite sa hidratantnim tonikom, nanesite potom serum, hranljivu kremu i nakon toga zaštitno ulje!

Povezano: Pravilan redosled nanošenja kozmetike na lice

#4: Jača šminka

Leto je takođe period kada koža ne trpi bilo šta od šminke osim malo maskare i ruža (ili BB kreme ako ste srećnice!). Slojevi pudera i prajmera klize, tope se i izgledaju “cakey”. Zato će sve make-up zavisnice obradovati hladnije temperature koje dozvoljavaju da se našminkate slojevito, sa više make-up proizvoda, i ta da šminka traje i izgleda lepo!

jesenja nega kože

#5: Hemijski pilinzi u salonu

Ako ste planirali da uklanjate flekice ili rešite lošu teksturu kože, a kandidat ste za hemijski piling u slonu, onda je jesen pravo vreme kada to možete i da uradite. Hemijski pilinzi koriste jake rastvore AHA ili TCA kiselina, koje deluju na srednjem ili dubokom nivou kože. Pošto izazivaju ljuštenje kože (u bukvalnom smislu), preporučuju se isključivo na jesen, kada je UV zračenje smanjeno. Naravno, nećemo ni napominjati SPF zaštitu tokom dana!

Pročitajte još i: Hemijski piling kože – sve što treba da znate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!