5 razloga zašto ne treba da preskačete masku za kosu

By  |  0 Comments

Kao i svaku beauty junkie, sigurno ste slažete da je uživanje u maskama i nezi zaista važno. Iako je trenutno mnogo veći fokus na maskama za lice (samo otvorite Instagram i videćete da svi influenceri koriste sheet maske za kožu), ne smemo da zaboravimo važnost maske za kosu! Ako se tek ponekad setite da je stavite, otkrivamo vam čak 5 razloga zašto ne treba da preskačete masku za kosu u režimu nege!

Zašto treba da redovno koristite maske za kosu?

Maske za kosu su podjednako važne kao i one za lice. Kosa je veoma vidljiv deo našeg tela, koji zaista određuje kako ćemo se osećati povodom našeg izgleda.

#1: Maske rade ono što regeneratori ne mogu

Baš kao i maska za lice, i maska za kosu deluje malo dublje nego klasični regenerator kako bi rešio svakodnevne probleme koje običan proizvod z akosu ne može. Maska za kosu sadrži veću koncentraciju nutrijenata, a ujedno može da prodre u korteks dlake i da je reparira duboko iznutra.

Regenerator s druge strane, pruža površinsku negu, i namenjen je svakodnevnoj upotrebi.

maska za kosu

#2: Pune su sastojaka koje rešavaju probleme kose

Maske za kosu su napravljene sa visokim procentom aktivnih sastojaka koji dubinski hidriraju, neguju i ojačavaju dlaku. Šta treba da gledate kada tražite masku? Prvo, da li vam je potrebna hidratacija ili reparacija oštećenja, i u skladu sa tim, odaberite hidratantnu ili proteinsku masku za kosu!

Povezano: Proteinska i kombinovana maska za kosu

#3: Lako se koriste

Uvek pročitajte uputstvo koje se nalazi na poleđini maske za kosu. Uopšteno rečeno, dovoljno je da masku za kosu koristite jednom nedeljno kako biste videli rezultate. Dakle, uvek pre nanošenja maske, dobro isfrotirajte kosu, kako biste izvukli višak vode. Potom nanesite masku od polovine dužine pa sve do krajeva – to je najproblematičniji deo svake kose. Ravnomerno raznesite proizvod češljem sa širokim zupcima.

Preporučujemo vam Subrina Professional Premium masku, za hidrataciju suve i bojene kose, sa organskim kakao i mango puterom i uljem kokosa i biljke kukui!

premiuum

#4: Daju instant efekte

Kada je reč o dejstvu, maske za kosu daju momentalni efekat, tako da odmah možete da vidite da li maska za kosu “radi”. Osim toga, kada osetite da vam kosa ne izgleda lepo, niti deluje zdravo, samo jedno pranje kose uz negu maskom, daće sjajne rezultate!

Naša preporuka je Marrakesh Miracle Masque, sa uljem argana i konoplje, koja zaista daje instant magičan efekat!

marrakesh

#5: Višenamenske su

Maske za kosu često mogu biti višenamenski proizvod, i tako zameniti nekoliko haircare proizvoda: mogu se koristiti kao klasična maska, potom kao leave-in krema, a često i kao balzam za kosu. Dobro odabrana hidratantna maska za kosu će joj povratiti sjaj, mekoću, hidriranost, zaglađenost, a proteinska maska može da zameni keratinske preparate!

Pročitajte još i: Dermatolozi savetuju – evo kako se ispravno koristi maska za kosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!