“Cream-skin”: Vodeći korejski trend nege kože za 2020. godinu

cream skin

Kada pogledamo nazad u 2019, sećamo se da je glavni skincare trend iz Koreje bio “glass” skin – koža poput stakla. Matirana koža bez sjaja je bila prošlost. Umesto toga, postali smo opsednuti blistavom, dewy kožom koja daje transparentan sjaj, poput stakla. Ali, u ovoj godini, fokus je na novom trendu – “cream skin”, koji zahteva mnogo manje vremena i proizvoda za postizanje istog efekta!

Šta je “cream skin”?

Ovaj novi trend “kremaste kože” je ujedno i koncept nege ali i izgled, koji se postiže odbacivanjem preduge rutine od 10 koraka (o kojoj ste mogli čitati OVDE) i odabirom samo jednog proizvoda, mlečne, kremaste teksture. Radi se o losionima koji su hibrid tonika i hidratantne kreme – creamy toner-u. Korejke su potpuno “poludele” za ovim tipom proizvoda. Rezultat korišćenja je neverovatan: ten koji je ujedno dewy, blistav, ali ne i previše sjajan. Umesto toga, koža je predivno meka, hidrirana i jedra.

korejska rutina nege

Veliki “buzz” oko “cream skin” trenda je u jednoj stvari: kako ga je lako postići. “Glass skin” trend je više fokusiran na celu rutinu nege, nudeći transparentan, čist i blistavi ten koristeći više proizvoda, dok “cream skin” trend to postiže uz samo jedan proizvod.

Kakvi su kremasti tonici?

Ovi proizvodi predstavljaju najbolje od oba sveta: daju hidrataciju poput totnika, i zaključavaju vlagu poput hidratantne kreme. Veoma popularna formula obećava dubinsku hidrataciju losiona u veoma laganoj teksturi, koristeći biljna ulja, glicerin i amino-kiseline, koje štite barijeru kože.

Kremasti tonici se nanose “utiskivanjem” u kožu, tako što ih nežno nanosite prstima. Još jedan način upotrebe je nanošenjem na navlaženi tufer.

Povezano: 8 korejskih beauty trendova koje bi trebalo da ispratite!

kremasti tonik

Kako izgleda “cream skin” rutina nege?

Ako želite da isprobajte najnoviji trend korejske nege kože, predlažemo vam primer rutine:

#1: Uljani čistač

Korejke uvek započinju čišćenje kože uljem, koje čini prvi korak “double cleanse” metode čišćenja. Nežno ga umasiraju u čitavo lice, i na oči i usne, i dodaju potom malo vode. Ulje se pretvara u emulziju, i uspešno otapa sve nečistoće, šminku, ostatke SPF kreme i sebum.

#2: Penasti čistač

Sledeći korak je drugo čišćenje lica, ali uz pomoć gela ili pene, koji stvaraju nežnu penicu. Ova pena će ukloniti masni osećaj sa kože, ali i potencijalne ostatke koje ulje nije skinulo.

Povezano: Ova 4 proizvoda korejske kozmetike morate imati!

#3: Kremasti tonik

Ovaj korak spaja tonik i hidrantatnu kremu: uz pomoć revolucionarne formule kremastog tonika, pružićete koži vrhunsku hidrataciju! Nanesite tonik na prste i nežno ga utisnite u kožu, posebno obraćajući pažnju na obraze i čelo. Koristite obilnu količinu, kako biste natopili lice preko potrebnom hidratacijom.

#4: SPF krema

Poslednji i neizostavni korak svake Korejke je zaštitna krema sa SPF faktorom. Ovaj proizvod morate koristiti tokom CELE godine, a ne samo leti, jer su UVA zraci (oni zraci koji uzrokuju starenje kože) podjednako jaki tokom cele godine. Birajte SPF 30 ili 50, i ne zaboravite da ga nanesete barem 20 minuta pre izlaska iz kuće. Ako ste celog dana napolju, SPF kremu morate obnoviti svaka dva sata, jer je toliko vremena potrebno SPF filterima da se raspadnu na koži.

Mi vam predlažemo Skinology Hidratantnu SPF 25 kremu za lice, pogodnu za svaki dan.

Pročitajte još i: 8 najboljih korejskih saveta za kožu iz snova

error: Content is protected !!