“Tapping”: Japanski metod nanošenja proizvoda za negu lica

"tapping"

Način na koji Japanke nanose proizovode za negu kože lica je jedan od najkontroverznijih beauty tema. Japanske žene nikako ne utrljavaju kreme, losione, serume i tonike u kožu, tufere ne koriste, a potpuno izbegavaju vlažne maramice za lice. Jasno je da su jako nežne prema koži, i tako je tehnika “tapping”,  odnosno utapkavanje proizvoda za negu postala beauty imeperativ.

Način na koji nanosite proizvode za negu kože ima veliku važnost i utiče na efikasnost proizvoda, ali i na kvalitet kože. Agresivno trljanje i razvlačenje kože neminovno dovodi do iritacije kože, bora i smanjene elastičnosti. Zato isprobajte japansku “tapping” metodu nanošenja tonika, kreme, i seruma.

Šta je “tapping”?

“Tapping” ili “patting” je tehnika nanošenja proizvoda za negu lica pokretima utiskivanja i utapkavanja vrhovima prstiju u kožu lica. Prema svedočenju Japanki, treba da se zadržite sekundu ili dve na svakom područuje lica pre nego što pređete na sledeće. Glavna područja za blagi pritisak prstima su obrazi, čelo, brada i vrat.

nega lica koreanki

“Tapping” je takođe popularna metoda i u Južnoj Koreji, a nastao je keo deo tipične azijske “opsednutosti” negom kože. Pored toga, specifičan beauty proizvod karaktestičan za korejsku kozmetiku – vodenasti gušći tonik (esencija), zahteva utapkavanje. Ubrzo se ova metoda nanošenja proizvoda prošila na govoto sve korake u nezi lica.

Povezano: 10 koraka nege lica Koreanki – Preterivanje ili posvećenost?

Kako se pravilno radi?

Sipajte malo proizvoda u dlan pre nego što krenete da utapkavate vrhovima prstiju. Oba dlana postavite vertikalno sa obe strane nosa, i potom horizontalno preko čela i brade.

Ako ne želite da nepotrebno bacate proizvod time što ćete ga utapkavati celim dlanom, nanesite ga na vrhove kažiprsta i srednjeg prsta i utapkavajte brzim, nežnim i kratkim potezima. Kada utapkavate okoloočnu kremu, to činite domalim prstom, jer daje najnežniji pritisak.

Woman applying cream on face

Koji su benefiti za kožu?

“Tapping” je dosta nežniji nego utrljavanje proizvoda za negu kože jer minimizuje šanse za razvlačenje kože. Osim što drastično smanjuje oštećenje strukture kože, takođe pojačava upijanje i efektivnost sastojaka unutar kreme, tonika ili seruma. Stimuliše krvotok, dajući predivan sjaj koži. Takođe je praktična metoda – nega se mnogo brže upija, što vam skraćuje jutarnju rutinu. Na samom kraju, stvara umirujući i opuštajući ritual tokom jutarnje i večernje rutine.

Povezano: 3 beauty trika Koreanki – One uvek izgledaju savršeno!

Koji proizodi su dobri za “tapping”?

Ako vaš proizvod za negu kože ima laganu, vodenastu konzistenciju – slobodno ga utapkavajte “tapping” tehnikom. Ovo se odnosi na:

  • tonike
  • losione
  • serume
  • gel kreme
  • essencije iz “sheet-maski”

Asian beauty face

Proizvode sa gušćom strukturom, poput krema ili  krem-maski, nežno rasporedite u tankom sloju po koži, a ostatak proizvovda koji vam je ostao  na prstima utapkajte u kožu.

Preporučujemo da “tapping” tehnikom utapkavate Skinology serume i tonike za negu lica, za najbolji rezultat hidratacije i nege.

Pročitajte još i: Beauty trend: Roler od žada protiv otečenosti lica

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!