Minimalno i vodootporno: 7 saveta za make-up na PLAŽI

make-up na plaži

Ako ste na letovanju, to ne znači da treba da se odreknete šminke. Čak i na plaži, mnoge dame ne žele da se odreknu šminke, već upravo nju koriste kako bi još više istakle preplanuli ten poput bronzane boginje. Ipak, znajte da vaša svakodnevna šminka neće odgovarati vrelim temperaturama, plivanju, i celodnevnom boravku pored mora. Zato je morate posebno prilagoditi plaži – uz naših 7 super  saveta!

10 saveta za make-up na plaži

1. Ne preskačite SPF kremu

Iako mislite da će SPF krema poremetiti vaš make-up na plaži, znajte da je čak 80% znakova starenja uzrokovano oštećenjem kože od UV zračenja. Zato – bez SPF kreme za lice ne krećite na plažu. Količina koju nanesete je važna, jer pretanak sloj kreme neće pružati zaštitu koja piše na bočici. Zato nanesite kremu u količini metalnog novčića od 10 dinara. Nanesite je bar 20 minuta pre plaže kako bi se upila u potpunosti.

2. Bez tečnog pudera

Kada je vreme vlažno i toplo – sve kremasto, poput tečnog pudera ili korektora će biti premasno i razmrljaće se. Na plaži vam podloga u vidu pudera zaista nije potrebna, a ako baš ne možete bez boje na licu, probajte da lice matirate kamenim puderom u boji vašeg tena. Još ako nađete neki sa SPF zaštitom – to je prava stvar za plažu!

Mi vam preporučujemo City Color Pressed Powder puder u kamenu, u 8 nijansi.

Beautiful face of woman with lily in her hair

3. Na obraze – samo bronzer

Na jakom suncu na plaži ne želite šimer i šljokice. Zato za make-up na plaži na lice nanesite malo mat bronzera koji je vodootporan, a ako ste vešti sa blendanjem, to može biti i tečni vodootporni bronzer bez šljokica. Njega moežte utapkati i na kapke umesto senke za oči. Pravilno nanet: ispod jagodica, duž linije kose, i na jagodice – istaćiće preplanuli ten i neće delovati neprirodno.

4. Vodootporna šminka za oči

Ako ne možete bez maskare ili ajlajnera čak i na plaži – neka budu vodootporni. Na ovaj način odoleće kupanju, znojenju i vlazi na plaži. Igrajte se morskim bojama: tirkiz, electric blue, bronzani ajlajner će zaista istaći vaše oči.

Naša preporuka za plažu je City Color Vodootporna crna maskara.

5. Obrve na plaži?

Ako ne možete bez popunjenih obrva, birajte vodootporne olovke umesto senki ili kremastih proizvoda. Kako biste izbegli da vam obrve deluju pregrubo za dan na plaži, odaberite olovku u jednoj nijansi svetlijoj od prirodne boje vaših obrva. Potom ih fiksirajte providnim gelom za obrve. On će sve držati na mestu i sprečiti da se boja razmrlja.

Povezano: Vodootporna šminka – Za i protiv

Woman with sun cream on beach

6. Izbegavajte sjaj za usne

Ako morate nečim da našminkate usne, neka to bude lip stain ili mat karmin, pošto će sjajne formule karmina ili sjaja za usne skliznuti usled vrućine. Natapkajte malo mat karmina prstom na sredinu usana i razmažite. Odlična opcija za make-up na plaži i je balzam za usne u boji.

7. Ne popravljajte šminku na plaži

Generalno pravilo je da ne popravljate šminku kad ste na plaži: šta god izbledi ili se skine, pustite. Ako se oznojite i šminka krene da se “grudva” ili “usija”, potapkajte višak uz pomoć papirića za matiranje lica.

Pročitajte još i: Kako da vam šminka preživi na visokim temperaturama – 8 HOT saveta!

error: Content is protected !!