7 stvari koje bi vaš frizer voleo da (ne) uradite pre odlaska u salon

frizer

Odlazak u frizerski salon se čini kao prilično obična stvar, zar ne? Zakažete termin i pojavite se na vreme, kako biste dobile željenu uslugu. Ipak, jedan od dobrih načina da pokažete vašem omiljenom frizeru zahvalnsot jeste da ispratite određena pravila lepog ponašanja i etikecije. Na ovaj način ćete im olakšati posao, a ujedno ćete vašem frizeru postati omiljena mušterija, za koju će uvek pronaći termin! Ovih 7 stvari svaki frizer želi da (ne) uradite pre vašeg odlaska na zakazan termin!

Pravila lepog ponašanja pre odlaska kod frizera

#1: Uradite vaš domaći zadatak

Bilo da ste novi klijent, ili ste redovna mušterija, svaka poseta frizerskom salonu može biti prilika za novu frizuru. Najbolji način da date frizeru jasnu ideju šta želite jeste da sami istražite fotografije pre dolaska u salon. Najvažniji deo svake seanse u salonu jesu konsultacije. Zato uvek pripremite fotografije za inspiraciju i otvoreno popričajte o tome šta tačno želite.

frizer

#2: Dođite sa čistom kosom

Nema potrebe da vam kosa bude oprana tog jutra, ali pokazivanje kompletne kose, na onaj način kako je inače nosite, možete mnogo značiti frizeru. Zato je dobro da vam kosa bude iole čista (oprana dan ranije), kako bi frizer mogao da je pogleda i dobro proceni.

#3: Zapamtite koje proizvode koristite kod kuće

Ova tematika uvek iskrsne tokom termina u frizerskom salonu. Dobar frizer će vas uvek pitati koje preparate za negu i styling kose koristite kod kuće. Zato, zapamtite ili fotografišite vaš hair arsenal kod kuće.

Povezano: Lepa kosa na budžetu – kako da uštedite u frizerskom salonu?

#4: Nemojte kasniti

Ovo je jednostavno, ali efikasno pravilo – dođite na vreme! Vaš frizer razume da razne stvari mogu iskrsnuti, ali ukoliko kasnite, vaš termin će se preklopiti sa nečijim. Najgori scenario je da će frizer morati da vas zbrza, tako da ćete dobiti manje kvalitetnu uslugu. Ni on ni vi ne želite da radi pod pritiskom!

#5: Budite otvoreni za male promene

Frizeri su umetnici, tako da morate razumeti njihovu potrebu da stvaraju. Iako je važno da se frizer drži vaše ideje i zamisli, dozvolite mu ipak da napravi neku mali promenu. Razgovarajte sa njim o tome i prepustite mu se!

frizer

#6: Nemojte voditi prijatelje sa sobom

Osim ako ne snimate novu epizodu “Say Yes to the Dress”, da li vam je zaista potrebna pratnja? Nemojte dovoditi ljude sa sobom na zakazani termin, jer je to bespotrebno i odvlači pažnju frizeru. To je vreme za vas i uživajte u tome.

#7: Nemojte doći sa podignutim repom

Nemojte doći na termin sa podignutim konjskim repom, posebno kada diskutujete oko nove frizure. Jako je teško frizeru da osmisli frizuru i pogleda vašu kosu dok je prelomljena od konjskog repa.

Pročitajte još i: Greške koje činite u frizerskom salonu, a sabotiraju šišanje i farbanje

error: Content is protected !!