5 saveta kako da uklonite mrlje od dezodoransa sa majice

mrlje od dezodoransa

Nema ničeg goreg od toga kada ujutru izvučete omiljenu majicu iz ormana, samo kako biste shvatile da ima nepopravljive fleke od dezodoransa. Na sreću, postoje efikasne metoda koje će učiniti da vam odeća izgleda sveže i novo kao i prvog dana. Mnoge od njih uključuju proizvode koje već imate kod kuće. Bez obzira da li imate žućkaste fleke na beloj majici ili bele fleke na crnoj – nema potrebe da brinete, ukoliko se odlučite za neki od ovih trikova!

Kako sprečiti fleke od dezodoransa?

Najefikasniji način da ne brinete oko fleka od dezodoransa, jeste da ih – sprečite!

  • Sačekajte da se dezodorans U POTPUNOSTI upije pre nego što se obučete, kako biste osigurali da se što manje proizvoda prenese na odeću.
  • Operite bele i svetle majice odmah posle nošenja kako biste sprečile da se bakterije iz znoja pomešaju sa sastojcima dezodoransa, da se ne bi formirale dosadne žute mrlje.

Povezano: Da li znate razliku između dezodoransa i antiperspiranta?

mrlje od dezodoransa

5 metoda za uklanjanje fleka od dezodoransa

#1: Najlonske čarape

Ovo je odličan trik za obojenu odeću. Probajte da trljate najlonske čarape, suvi peškir ili čistu čarapicu o mrlju, i potom ubacite majicu u mašinu za veš. Ovaj metod je odličan za uklanjanje mrlja koje je ostavio dezodorans u stiku.

#2: Voda i limunov sok

Nanesite mešavinu jednakih delova vode i limunovog soka na mrlju, i potom ostavite majicu na suncu oko sat vremena. Potom, isperite majicu i ubacite je u veš mašinu. Prirodna izbeljujuća svojstva limunovog soka i sunca su odlična za izbleđivanje fleka na svetloj odeći.

#3: Belo vinsko sirće

Natopite fleku belim vinskim sirćetom oko sat vremena, i pootm istrljajte fleku starom četkicom za zube. Potom, ubacite majicu u veš mašinu. Belo vinsko sirće je bezbedno i za bele i za obojene majice.

mrlje od dezodoransa

#4: Soda bikarbona

Napravite pastu od 3 dela sode bikarbone i 1 dela vode, utrljate u fleku i ostavite da odstoji par sati. Potom, majicu operite na visokoj temperaturi. Ovaj metod je idealan za osušene, žute fleke od dezodoransa.

#5: Aspirin

Izdrobite 3-4 tablete aspirina i napravite pastu, od 3 dela praha i 1 dela vode. Ovu pastu nanesite na fleku, ostavite da odstoji par sati. Majicu potom ubacite u veš mašinu i operite na visokoj temperaturi. Ovaj metod je pogodan SAMO za bele majice.

Pročitajte još i: Trikovi kako da lako uklonite fleke sa odeće

error: Content is protected !!