“Uradi sama” prirodni losion za samopotamnjivanje sa mirisom čokolade!

samopotamnjivanje

Sunčanje postaje sve manje popularno, kako se polako širi svest o štetnim uticajima UV zraka. Na svu sreću, dame se okreću bezbednijim alternativama, koje podrazumevaju korišćenje self-tan proizvoda, za besprekorni sjaj i boju kože tela! Uvek imate opciju da posestite spray-tan salon, ali ukoliko niste fan zakazivanja termina, sličan efekat možete postići i kod kuće. Zato vam u nastavku donosimo brzinski recept za “uradi sama” prirodni losion za samopotamnjivanje! U nastavku sledi recept!

Zašto su DIY losioni za samopotamnjivanje bolji?

Mnogi kupovni samopotamnjivači sadrže različite hemikalije, a one mogu isušiti i oštetiti kožu. Za one sa osetljivomm kožom, još je teže da pronađu preparat koji neće izazvati osip, zapušene pore i reakciju kože. Kada same pravite losion za samopotamnjivanje, tačno znate šta je u njemu, a i lako možete kontrolisati količinu pigmenta. Ukoliko koristite medicinski losion za telo kao bazu, izbećićete osip i reakciju kože.

samopotamnjivanje

Napravi sama losion za samopotamnjivanje

Sastojci za DIY losion za samopotamnjivanje:

  • 1 bočica losiona za telo bez mirisa od 300 ml
  • 6 supenih kašika kakao praha
  • Kašika ili špatula za mešanje
  • Prazna posuda od kreme za telo ili teglica od 300 ml

Povezano: 8 načina da uklonite samopotamnjivač sa kože

Postupak:

Pomešajte losion za telo sa kakao prahom, dobro promešajte i smesu prespite u praznu kutiju od kreme za telo ili teglicu sa poklopcem. Ostavite smesu preko noći u frižideru. Proizvod nanosite u malim, kružnim pokretima, kako ne biste imali štrafte. Za idealnu boju i aplikaciju, nanesite tri tanka sloja u razmacima od po sat vremena!

samopotamnjivanje

Pročitajte još i: Samopotamnjivanje bez fleka – moguće je!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!