Bez brige: 8 načina da uklonite samopotamnjivač sa kože!

samopotamnjivač

Svi znamo koliko su sunčevi zraci štetni, ali to ne znači da ne postoje druge, alternativne metode za raskošni, preplanuli ten. Samopotamnjivači (popularni self-tan proizvodi) su jedan od najboljih beauty izuma, jer nam omogućavaju osunčan ten, ali bez UV zraka! Ipak, njihova upotreba nije toliko jednostavna: rezultat u velikoj meri zavisi od dobre pripreme kože i kvalitetnog proizvoda. Ukoliko ste imali grešku sa nanošenjem self-tana i želite da skinete boju sa kože, u nastavku vam donosimo čak 8 načina kako možete ukloniti boju sa kože!

Metode za uklanjanje self-tan boje sa kože

#1: Ispilingujte celo telo

Ovo je verovatno najbolja i najmanje štetna metoda za uklanjanje self-tan boje. Možete koristiti piling proizvod, ispod tuša, ili istrljati telo lufom ili rukavicom za piling, kružnim pokretima. Na taj način ćete najefikasnije ukloniti self tanner. Piling je ključ lepe kože, ali ujedno skida fleke ili štrafte od loše nanetog samopotamnjivača.

#2: Limunov sok

Ova metoda funkcioniše na malim regijama, poput šaka ili stopala. Samo itrljajte kožu tuferom koji ste natopili limunovim sokom. Ovo je posebno korisna metoda ako imate samo nekoliko sitnih mrlja koje želite da uklonite, a nikako za kožu celog tela.

limunov sok

#3: Belo vinsko sirće

Šta sve sirće ne može odraditi – koristimo ga za čišćenje, kuvanje, i u beauty režimu na najrazličitije načine. Sjajno je koliko je povoljna, a korisna beauty namirnica. Kako biste uklonile fleke od samopotamnjivača, jednostavno utrljajte sirće u kožu vatom, ostavite da deluje 10 minuta i potom ga isperite vodom.

Povezano: Sve metode samopotamnjivanja kože – ZA i PROTIV

#4: Soda bikarbona

Ovo je jednostavno – napravite odličan piling za uklanjanje samopotamnjivača od sode bikarbone i vode. Pomešajte sodu bikarbonu sa malo vode dok ne formirate pastu i tako je utrljajte na telo, dok ne skinete narandžaste fleke.

#5: Bebi-ulje

Bebi-ulje je odlična metoda kada želite da uklonite samopotamnjivač sa velikih regija na telu. Utrljajte bebi-ulje u kožu, i ostavite da deluje 10-15 minuta, a potom uskočite u kadu kako biste isprale samopotamnjivač sa kože. Bebi-ulje miriše prelepo, a vašu kožu će ostaviti mekom i jedrom.

#6: Vlažne maramice

Vlažne bebi-maramice rade dobro ovaj posao, ali ne sve. Koristite ih samo na malim regijama, i nemojte pregrubo trljati kako ne biste oštetile kožu.

vlažne maramice

#7: Alkohol ili skidač laka za nokte

Ovo možda neće biti vaš prvi izbor, jer oba proizvoda imaju jak hemijski miris. I alkohol i aceton mogu biti grubi prema koži, zato ih obazrivo koristite, i to samo onda kada nijedna druga metoda skidanja boje ne radi. Utrljate ih u kožu, ostavite minut-dva i potom ih isperite.

#8: Pasta za zube

Ovo je metoda koja je dosta popularna na internetu, a beauty gurui preporučuju paste za izbeljivanje zuba. Utrljate pastu u kožu, ostavite koji minut i potom isperite self-tan boju sa kože. Opet podsećamo, ova metoda je za uklanjanje boje sa manjih regija tela, a ne sa većih.

Pročitajte još i: Samopotamnjivanje bez fleka – moguće je!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!