Makeup saveti za lepotice sa tamnim tenom

By  |  2 Comments

Dame koje imaju prirodno taman ten, uz veoma malo pravilno odabranog i nanetog makeup-a mogu izgledati vrlo zavodljivo i fascinantno. Zato, pogledajte kojih makeup saveta treba da se pridržavate ukoliko imate taman ten.

5 makeup saveta za taman ten

1. Ne prikrivajte ten puderom

Savet da ne prikrivate ten puderom, ne znači i preporuku da ne treba da koristite puder. Naprotiv, puder treba da koristite, ali u meri tolikoj da njime ne sakrijete lepotu svog tena. Kako bi ste znali koja je to mera, uzmite bočicu pudera i na dlan istisnite kapljicu pudera prečnika zrna graška. Tu količinu pudera, ravnomerno utrljajte na lice, tako da ne napravite uočljiv prelaz između regije koju jeste i regije koju niste namazali puderom.

Prilikom nanošenja pudera, poseban akcenat stavite na čuvenu “T” zonu. Na taj način, obezbedićete dužu trajnost i postojanost makeup-a.

2. Izaberite rumenilo u smireno roze ili bronzano braon nijansi

Ove dve nijanse rumenila, najbolje će istaći lepotu vašeg tena.

rumenilo

klik na sliku za više informacija

Gde da nanesete rumenilo zavisno od oblika lica!

3. Koristite karmin boje mesa ili crveni karmin

Ukoliko imate taman ten, lepotu svojih usana najbolje ćete istaći ukoliko budete koristili karmin u nekoj od nijansi boje mesa ili crveni karmin. Nijanse boje mesa, preporučujemo vam više za dnevnu varijantu, dok se uz upotrebu crvenog karmina brzo i lako možete transformisati u zavodnicu spremnu za neku svečaniju priliku ili večernji izlazak.

4. Eksperimentišite sa bojama i nijansama senki za oči

Vama će dobro stajati gotovo svaka boja i nijansa senke za oči. Posebno dobro možete izgledati sa svetlucavim senkama sa srebrnim, bakarnim ili zlatnim odsjajem. Takođe, ni smireno roze ili pastelno zelena senka neće izgledati ništa manje lepo na vašim očima.

Selection_037Selection_036

5. Koristite dosta maskare

Tamnopute lepotice, uglavnom imaju i jako lep i izražajan pogled. Takav pogled, postaće još izražajniji uz nekoliko uredno nanetih slojeva maskare.

Uz ove makeup savete vaš taman ten će doći do izražaja a vi ćete izgledati sveže i zavodljivo.

 

2 Comments

  1. Pingback: Rumenilo na različitim oblicima lica | Lepotica.rs

  2. Pingback: ŠMINKA - Osnovna načela | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!