5 načina da upotrebite staru četkicu od maskare

By  |  0 Comments

Četkica od stare maskare može vam poslužiti i za novu maskaru ali i za još nešto.

Kao što je sigurno poznato, nemaju sve maskare isti oblik niti iste dimenzije četkice. Od oblika i dimenzija četkica, veoma često zavisi i to koliko ćete biti uspešni prilikom nanošenja maskare. Zato, kada pronađete maskaru sa četkicom koja vam idealno odgovara, predlažemo da se nje ne odričete, čak i kada potrošite maskaru i kada se četkica osuši.

Evo predloga kako da u tom slučaju očistite četkicu i kako da je koristite.

Kako očistiti četkicu od stare maskare?

Čak i kada je potpuno ulepljena ostacima stare maskare i kada je osušena, četkica može da se očisti. Da bi ste to uradili, potrebno je da je potopite u sredstvo za skidanje šminke i da je ostavite da tako odstoji preko noći. Ujutru, četkicu izvadite iz sredstva i operite je šamponom. Kada se osuši, biće kao nova i spremna za ponovnu upotrebu.

Kako možete koristiti četkicu od stare maskare?

Postoji više načina na koje možete upotrebiti četkicu od stare maskare, evo onih najpraktičnijih:

  1. Nova maskara – stara četkica. Ukoliko nakon što ste potrošili staru maskaru, više ne koristite istu maskaru i primetili ste da vam na novoj maskari ne odgovara četkica, novu četkicu koristite samo kao zatvarač maskare. Prilikom šminkanja, uzmite svoju proverenu četkicu, umočite je u novu maskaru i njom nanesite maskaru na trepavice.
  1. Čistu staru četkicu, možete koristiti kao češljić za obrve.
  1. Ukoliko na staru četkicu nanesete malo senke za oči u odgovarajućoj nijansi i njom zatim pređete preko obrva, na taj način možete potamneti ili prosvetleti obrve.
  1. Ukoliko vam trepavice sporo rastu ili ste primetili da su proređene, umočite staru četkicu u ricinusovo ulje i njom zatim premažite trepavice. Na isti način, možete mazati i obrve, ukoliko želite da vam postanu gušće ili da brže rastu.
  1. Ukoliko imate problem sa „pobeglim“ pramenovima kose, koje nikako ne uspevate da dovedete u red, predlažemo vam da četkicu od stare maskare poprskate sa malo laka za kosu i da njom nakon što ste se očešljali prođete kroz problematične pramenove.

Sačuvajte četkicu stare maskare, možda će vam zatrebati za neku od ovih namena.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!