Beauty dilema: Da li se senke za oči nanose PRE ili POSLE tečnog pudera?

senke za oči

Ova beauty dilema je stara koliko i samo šminkanje! Ne postoji jedinstveni make-up priručnik koji kaže da je jedan način bolji od drugog. Ako ste poput većine dama, najverovatnije prvo nanosite tečni puder, koji je baza celokupne šminke, a potom senke. Ukoliko se šminkate tamnijim senkama ili šljokicama, verovatno ste naučile da je u tom slučaju pametnije prvo našminkati oči, pa tek posle ten. Profesionalni šminkeri otkrivaju šta je pravilno!

Varijanta 1: Senke, pa tečni puder

Opšti konsenzus kod šminkera jeste da se najpre šminkaju oči, pa tek onda ten u slučaju kada se koriste pigmenti, tamne senke ili gliteri! Sve što je “messy”, tj. uzrokuje nered tokom šminkanja očiju, trebalo bi da se nanosi pre tečnog pudera. Isto se odnosi i na glitter – čestice šljokica se lako obrišu sa golog lica, koje nije našminkano. Kada prvo nanosite senke, možete počistiti višak praha i pigmenta koji padne na lice, i tako sigurno nećete upropastiti savršeno nanet tečni puder. Zato u ovom slučaju, šminkeri glasaju: prvo senke, pa tek onda tečni puder!

senke za oči

Osim gore navedenog razloga, kada prvo šminkate oči, celokupan izgled će delovati svetlije i prirodnije, posebno kada ciljate na no-make-up izgled. Kada se šminkate preko već nanetog pudera, vaše lice deluje kao savršeno platno, i zato se skloni da usavršite i ostatak lica. Ovako kada se najpre poigrate sa očima, shvatićete da vam nije potrebna tona tečnog korektora, niti kontura. Kada se fokusirate na oči, sigurni smo da ćete naneti manje tečnog pudera i korektora.

Povezano: 8 neočekivanih načina upotrebe senke za oči

Varijanta 2: Tečni puder pa senke

Ipak, za većinu nas, najlogičniji korak je šminkanje celog lica, pa tek onda očiju. Složićete se da deluje mnogo prirodnije šminkati od većih površina ka manjim. Neki od nas teško mogu da zamisle make-up look kada nam je ten bez šminke. Kada našminkate obrve i nanesete korektor i puder, nekada je mnogo lakše da zamislite koje senke i koliko želite da nanesete. Osim toga, ako smo prvo našminkale oči, a potom želimo da nanesemo korektor, velika je šansa da ćemo poremetiti senku i razmrljati je.

senke za oči

Kako se vi šminkate – prvo oči, pa lice ili obnuto?

Pročitajte još i: Beauty dilema – da li se korektor nanosi pre ili posle tečnog pudera?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!