Beauty dilema: da li se korektor nanosi PRE ili POSLE tečnog pudera?

nanošenje korektora

Korektor je zasigurno, jedan od najvrednijih make-up proizvoda. Može da pokrije sve: od bubuljica i upala, pa do tamnih, panda-style podočnjaka. Ne postoji problem koji ova “magična gumica” ne može da izbriše. Jedna od najčešćih dilema prilikom korišćenja korektora jeste ta da li se on nanosi PRE ili POSLE tečnog pudera? U nastavku razmatramo ZA i PROTIV kod oba načina aplikacije korektora!

Varijanta #1: Prvo tečni puder, pa korektor

Prema profesionalnim šminkerima, trebalo bi da prvo nanesete tečni puder na celo lice, posebno ako želite da prekrijete diskoloracije, akne ili druge ožiljke po licu. Nanošenje korektora NAKON pudera kreira besprekoran finiš, pomaže vam da “očistite” konture i da se fokusirate na problematične regije lica. Kada korektor nanosite posle pudera, možete jasno da vidite gde vam je potrebno posvetljenje – highlighting (ne samo ispod očiju).

Takođe – ukoliko prvo najpre nanosite korektor, pa tečni puder, moguće je da ga obrišete, kada dođe na red nanošenje pudera. Na taj način sve mrljice i flekice će ostati vidljive. Na ovaj način možete nadograditi pokrivnu moć šminke na podočnjacima, i postići fluidno blendanje.

Povezano: 5 regija na licu za nanošenje korektora

korektor šminkanje

Varijanta #2: Prvo korektor, pa posle tečni puder

Uprkos gore navedenim savetima, većina nas za svakodnevno šminkanje prvo nanosi korektor, pa tek onda puder i podlogu. Kada započete šminkanje korektorom, kompletan izgled šminke je više glowy, blistav i lagan. Kada dobro nanesete kvalitetan korektor na sve diskoloracije, ožiljke od akni i flekice, shvatićete da vam tečni puder može nije ni potreban! Pokrivna moć na koži je dosta laganija i fokusira se striktno na problematične regije.

Još jedan razlog da nanesete korektor pre pudera, jeste da sprečite da se korektor uvuče u fine linije i bore. To se najčešće dešava kada korektor nanesete preko pudera, na kraju šminkanja. Kada ste naneli korektor ispod očiju, sačekajte par momenata da se osuši pre nego što krenete sa puderom.

korektor

Kako vi obično nanosite korektor – pre ili posle pudera?

Pročitajte još i: 10 saveta kako da pravilno koristite korektor!

error: Content is protected !!