Kako da vam kosa ostane ravna i nakon spavanja

By  |  0 Comments

Želja svake žene koja vodi računa o izgledu svoje kose, jeste da njena uredno oblikovana frizura što duže traje. Ta želja najteže se ispunjava ukoliko imate za cilj što duže sačuvati formu uredno ispeglane ili ravno isfenirane kose. Kosa sa takvom formom frizure, najlakše i najviše deformiše svoj oblik tokom noći, odnosno prilikom spavanja. Ipak, postoji način da je sačuvate od “gužvanja” preko noći.

Kako da vam kosa ostane što duže prava, čak i nakon spavanja?

Da bi vam kosa ostala što duže prava, čak i nakon spavanja, potrebno je da uradite sledeće:

Uzmite jednu što užu najlon čarapu, najbolje bi bilo dokolenicu i nekoliko gumica za kosu. Pritom, bitno je da gumice budu što šire i što mekanije, tako da nemaju moć preteranog stezanja kose. Tačan broj gumica koje su vam potrebne, zavisi od dužine vaše kose, kao i od obima repa.

Kako da vam kosa izgleda duža nego što jeste za samo 2 minuta!

dokolenice

Kada da zaštitite ravnu kosu u gužvanja?

1. Čarapu isečete tako da sa nje odstranite stopu.

2. Tako isečenu čarapu smotajte u krug, kao da želite da je obujete i navucite je na glavu kao da stavljate traku. Početna pozicija tako navučene čarape, treba da bude na samoj ivici čela i kose.

3. Iz te pozicije, čarapu lagano i pažljivo odmotavajte tako da u njenu unutrašnjost ulazi vaša kosa. Kada skroz odmotate čarapu njen kraj treba da bude na kraju kose, odnosno treba da obuhvati celu dužinu vaše kose.

4. Kada ste kosu tako “spakovali” u čarapu, uzmite nekoliko gumica i na svakih 5 centimetara stavite po jednu. Gumice treba da čvrsto drže kosu preko čarape i da ne mogu da spadnu, ali nikako ne treba da stežu kosu, jer to može dati kontra efekat i uticati da se promeni forma frizure i kosa izlomi tokom spavanja.

Spremni ste da prespavate!

Nakon što ste na opisani način upotrebili čarapu i gumice za kosu, najnormalnije prespavajte noć, a ujutru sa kose skinite najpre gumice, pa zatim i čarapu. Primetićete da vam je kosa i dalje savršeno ravna. Tada se samo uobičajeno očešljajte. Na ovaj način, čak i naredne noći možete sačuvati oblik i formu ravne kose.

Trajno ispravljanje kose vs brazilski keratin?

Ukoliko vam slučajno pri ruci nije uska najlonska čarapa, možete upotrebiti i pamučnu čarapu, bitno je samo da takođe bude što uža i da što efektnije stegne vašu kosu i ne dozvoli joj da promeni formu i oblik tokom noći.

ravna kosa

Na ovaj način, kosi ne samo da se produžava trajnost oblika, već se pospešuje i njen kvalitet. Svakim gužvanjem i lomljenjem vlasi (a to se često dešava tokom noći), vlasi gube elastičnost i postaju sklone pucanju. Takođe, ukoliko na ovaj način uspešno produžite trajanje frizure, kosu ćete ređe morati da izlažete agresivnom uticaju prese za peglanje kose, a samim tim ćete i ređe oštećivati kosu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!