Trajno ispravljanje kose vs brazilski keratin

Već par godina žene na nešem podneblju su “lude” za ravnom kosom. Ispravljaju je fenom i presom, a od pre par godina pravi hit postalo je brazilsko ispravljanje kose. Da li je to zaista ispravljanje ili ne i po čemu se ovaj tretman razlikuje od trajnog ispravljanja, pročitajte u redovima koji slede.

Tretman brazilskim keratinom, kod nas popularno nazvan « brazilsko ispravljanje » je tretman kojim se kosa « puni » keratinom. To znači da to zapravo nije tretman za ispravljanje već regeneraciju. Nakon ovog tretmana može se uočiti i blago ispravljanje dlake, a sve kao posledica « ozdravljenja » kose. Šta to zapravo znači? Kosa u svojoj strukturi sadrži keratin, ali ga mi raznim hemijskim i toplotnim tretmanima « trošimo ». Kada se keratin « ubaci » u dlaku, ona postaje teža i elastičnija i samim tim ravnija. Ovaj tretman ima bolje rezultate ako je kosa oštećena, odnosno, efekat je naslabiji na prirodnoj kosi, što je logično jer ona sadrži više keratina u sebi.

Za razliku od ovog, tretman trajnog ispravljanja kose se ne sme raditi na oštećenoj kosi. Tačnije,moguće ga je raditi samo na zdravoj i kosi bojenoj sa najviše 6% hidrogenom, nikako na blajhanoj, jer to sa sobom nosi veliki rizik. Trajno ispravljanje se radi kiselinom i zato je jako bitno da ga radi stručno osposoljeno lice, da biste dugo uživali u svojoj svilnkastoj, glatkoj i ravnoj kosi. Koliko će kosa nakon ovog tretmana zaista biti ravna, zavisi i od preparata koji se koriste, ali i od vaše prirodne kose. Postići ćete efekat prirodno ravne kose.

Ono što nakon trajnog ispravljanje sigurno dobijate, kao i kod brazilskog keratina je kosa koja lako češljate i frizura koju lakše održavate. Nakom trajnog ispravljanja kosu je neophodno negovati i hraniti, jer ipak je reč o kiselini. Nakon brazilskog keratina, savetuje se upotreba šampona bez sulfata (o čemu smo na sajtu lepotica.rs ranije govorili) da bi efakat zdrave i sjajne kose duže trajao.

Na kraju, da bi krajnji rezultat bio ravna kosa, one dame koje imaju oštećenu i suvu a blago talasastu ili ravniju kosu, savetujemo “punjenje” kose brazilskim keratinom. Ukoliko imate kovrdžavu kosu, bolje je da uradite trajno ispravljanje jer ćete postići bolji efekat, tj.kosa će vam biti ravnija. To naravno pod uslovom da vam kosa nije bojena sa hidrogenom jačim od 6%.

Uživajte u svojoj glatkoj i ravnoj kosi.

error: Content is protected !!