Izlivanje ili tipse

Sada već toliko omiljeni, nokti od gela ili akrila doprinose lepšem izgledu ruku jako velikog broja žena. Bilo da nokte izlivate ili su vam tipse draže, ovaj manikir može da traje oko mesec dana i za sve to vreme ne morate razmišljati o noktima.

Nokti za svakoga

Oni koji grickaju nokte, kojima se nokti listaju i lome sigurno ipak žele da i njihovi nokti izgledaju lepo i uredno. Ukoliko je to nemoguće sa vašim prirodnim noktima, postoje određene tehnike koje će i vama omogućiti da imate sređene nokte i dugotrajan manikir.

Tipse su rešenje za one koje grickaju nokte, a žele dosta duge nokte. Oblik koji nokat dobija sa tipsom prosto je savršen. Kao i za sve u životu i ovde postoji dosta za i protiv. Lepe se lepkom, ali se skidaju jednostavno skidačem ili običnim acetonom, za 10-ak minuta.

Pošto se danas ova tehnika radi tako da je tipsa jedna trećina nokatne ploče, ovaj metod se uvek iznova mora raditi(uvek se stavlja nova tipsa, ne postoji korekcija kao kod izlivanja npr.). Ipak tipsama se postižu jako dugi i jako lepi nokti, skoro savršeni, jer stručnost manikira ovde igra manju ulogu nego kod izlivanja, pa je i cena niža. Preko tipse nanose se gel ili akril, vi birate.

Ne čuvajte prirodne nokte po svaku cenu!

Izlivanje noktiju može se raditi sa gelom ili akrilom. Šabloni za izlivanje mogu biti od papira (omiljeni), plastike ili metala(poslednja dva se koriste više puta). Kod izlivanja do izražaja dolazi veština manikira, pa od toga zavise i sam oblik i debljina nokta. Najbolje je da se prirodni nokat klijenta isturpija potpuno, jer to omogućuje formiranje savršenog nokta. Pošto svaki prirodni nokat ima neku nepravilnost (krivi se i sl.), nanošenjem materijala preko njega ta nepravilnost ne može da se ispravi! Dakle, prirodne nokte čuvajte samo ako želite ojačavanje, ali ako produžujete nokat izlivanjem isturpijajte ih, biće lepši.

Ojačavanje prirodnih noktiju takođe se može raditi gelom ili akrilom. U tom slučaju kod nokta se koriguje samo oblik, ali ne dužina. Ovaj tretman pre svega služi da imate kraće, ali uredne nokte, brzo se radi i nokte kasnije možete lakirati lakom, gel lakom ili gelom u boji (kod manikira).

Da bi manikir uvek bio uredan

U svim gore navedenim slučajevima, korekcije treba raditi na 3 do 4 nedelje, što zavisi od tehnike i umeća nail-dizajnera i brzine rasta noktiju, ali i od toga kako ih čuvate. Nemojte ih grickati, udarati i sl.,jer to ipak nisu vaši prirodni nokti, iako ćete se tako osećati. Na kraju, ipak je najbitnija prednost u odnosu na klasičan manikir i lakiranje dužina trajanja, jer zahvaljujući ovim tretmanima uvek ćete imati lepe nokte.

I napominjemo, oštećenje nokta je srazmerno strpljenju i veštini nail-dizajnera.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!