Prah SPIRULINE: Čaroban anti-age sastojak za kožu

spirulina

U svetu suplemenata, spirulina je verovatno jedan od najpoželjnijih dodataka ishrani koji ima mnogo zdravstvenih i beauty  benefita. Spirulina je vrsta prirodne plavo-zelene alge koja je prebogata proteinima, nutrijentima, gvožđem i antioksidantimma. Osim što je poznata kao “super-hrana”, ovaj neobičan sastojak ima fantastične beauty benefite za kožu – saznajte koji su to u nastavku teksta.

Spirulina – čaroban prah za zdravlje i lepotu

Spirulina je vrsta plavo-zelene alge, koja se može prirodno naći u jezerima, barama, rekama i okeanima. Ima sposobnost da raste i u slanoj i u slatkoj vodi. Smatra se super-hranom, zbog svojih poznatih benefita za opšte zdravlje organizma: snižava nivo holesterola, povećava imunitet, bori se protiv alergija, daje vam energiju, smanjuje apetit, reguliše nivo šećera u krvi, detoksikuje telo…

Osim toga, spirulina fenomenalno deluje i na kožu: popravlja njen izgled, teksturu, tonira je i bori se protiv ranih znakova starenja!

spirulina

Kako spirulina deluje na kožu?

1. Posvetljuje ten

Spirulina deluje kao prirodni tonik koji posvetljuje ten i poboljšava teksturu kože. Pošto sadrži visok nivo fosfora, vitamina A, E i B12 deluje kao antioksidant protiv slobodnih radikala, čime pročišćava ćelije kože.

DIY recept: Pomešajte 1 kašiku praha spiruline i 1 kašiku meda da se dobro sjedini. Naneiste masku na celo lice, držite 20 minuta i potom isperite toplom vodom.

2. Ubrzava regeneraciju kože

Kao što deluje kao detoksikant za bubrege i celo telo, tako je spirulina moćan detox sastojak čak i za kožu. Topikalno nanošenje spiruline ubrzava regeneraciju ćelija. One se onda mnogo brže obnavljaju, čime koža brže zaceljuje. Takodje, ubrzava smenu starih i novih ćelija kože, čime se brže otkriva nova, mlada koža i njen sjaj.

Povezano: Matcha čaj – Ultimativni anti-age napitak

face of woman with clean perfect skin

3. Bori se protiv starenja

Zbog svog visokog nivoa selena, vitamin E, i tirozina spirulina se smatra jednim od najmoćnijih anti-age sastojaka iz prirode. Antioksidanti iz spiruline se bore sa štetnim slobodnim radikalima koji uzrokuju starenje ćelija, a hlorofil pomaže u zadržavanju vlage u koži. Koža je potom zdrava, glatka i hdirirana.

4. Eliminiše tamne krugove oko očiju

Hlorofil koji se nalazi u spirulini u visokom procentu ponaže da se smanje tamni kolutovi oko očiju i pigmentne fleke. Osim toga, spirulina utiče i na povećanje elastičnosti kože.

Povezano: Saveti za uklanjanje podočnjake prirodnim putem

5. Bori se protiv akni

Spirulina poseduje i poželjna protivupalna svojstva koja pomažu kod otoka, akni i upala na koži. Ona uklanja štetne toksine i bakterije sa površine kože, sprečava njihov rast i ubrzava metabolizam ćelija kože za brže zarastanje.

maska za lice

Kako koristiti spirulinu?

Postoje brojni načini da u ishranu uvedete i konzumirate spirulinu. Možete je kupiti u prahu ili tabletama. Prah je veoma praktičan jer ga možete razmutiti u vodi i popiti ili dodati u smuti. Takodje ga možete umešati sa DIY maskama za lice ili dodati u omiljeni piling.

Spirulina postoji i u tabletama, koje možete dodatno konzumirati svako jutro i uživati u zdravstevnim i beauty koristima ovog čarobnog sastojka!

Pročitajte još i: “Uradi sama” sastojci – Šta sve ne smete da stavljate na lice?

error: Content is protected !!