Trodnevna DETOX dijeta sa grožđem: Očistite se od toksina

dijeta sa grožđem

Grožđe je jedno od najomiljenijih vrsta voća s kraja leta, ali da li ste znale koliko je zdravo i da uz njega možete gubiti kilažu u isto vreme? Zato iskoristite grožđe koje je bogato rodilo za ovu laku trodnevnu detox dijetu, kojom ćete pročistiti telo od toksina. Na ovaj način pružićete mu prirodno “čišćenje” uz pomoć omiljenog voća.

Grožđe je zbilja medju najpopularnijim sortama voća na svetu: koristi se u gotovo svim kuhinjama sveta, a postoji oko 3000 različitih sorti. Najveći deo njih dolazi sa mediteranskog područja.

Grožđe – super namirnica

Grožđe je namirnica prebogata nutrijentima koji vas štite od kancera, problema sa očima, kardiovaskularnih bolesti i drugih stanja. Ključni sastojak grožđa je resveratrol. Ovo voće je bogat izvor vlakana, kalijuma, i različitih vitamina i minerala. Takođe je pogodno i za osobe sa dijabetesom, sve dok se drže svog plana ishrane.

Povezano: Sve što treba da znate o voćnoj dijeti pre nego što se bacite na nju!

grozdje

Benefiti grožđa za DETOX dijetu

Grožđe je diuretik

Pošto je bogato kalijumom, a procenat soli mu je veoma nizak, grožđe pomaže telu da se reši svojih nataloženih toksina kroz urin. Ono takodje ima laksativni efekat, jer je bogato vlaknima u kori i semenkama (0.3 g na 100g).

Grožđe daje energiju

Pošto ima visok nivo voćnog šećera (17g na 100 g), a sadrži ujedno i vitamin B koji apsorobuje ove šećere, potpomaže da mišićni i nervni sistem radi dobro. Idealno je voće za decu i osobe koje se bave sportom.

Grožđe čisti toksine iz tela

Ono čisti digestivni trakt, sprečava zatvor i bolest bubrega. Dijeta sa grožđem je zato idealna!

Povezano: Detox dijeta sa limunadom: 3 kg manje za 14 dana!

dijeta

Detox dijeta sa grožđem

Ova dijeta vodi poreklo sa Mediterana, odakle potiče i grožđe. Ljudi iz ove regije su vekovima koristili grožđe za mršavljanje i detoksikaciju. Ova dijeta je veoma laka: sve što treba da radite je da jedete vaše omiljeno voće i pijete puno vode, ali NIŠTA osim toga!

Ova dijete se ne preporučuje onima koji nisu naviknuti na dijete čišćenja ili imaju zdravstvene probleme. Probajte da jedete manje danima pre dijete kako biste pripremili organizam na “detox”. Probajte da jedete veganski, barem  jedan dan pre dijete.

Prvi dan

Prvi dan morate pojesti 450 grama grožđa. Pokušajte da “razbijete” ovu količinu u nekoliko porcija, koje možete jesti svaka dva sata. Odaberite grožđe koje volite: belo, crno, crveno, roze… Preporučljivo je da ga jedete SA semenkama, jer one sadrže najvrednijte nutrijente. Samo ih dobro sažvaćite za bolje varenje.

grožđe

Drugi dan

Drugi dan pojedite oko 1350 grama grožđa, ali pijte manje vode jer ono već sadrži dosta vode u sebi. Takodje podelite ovo u nekoliko porcija.

Treći dan

Danas povećajte “dozu” i pojedite 1800 grama grožđa. Možete ih grickati kao užinu tokom celog dana. Znajte da će česte porcije ubrzati vaš metabolizam, što znači da ćete sagorevati masnoće mnogo brže.

Pročitajte još i: Letnja dijeta sa lubenicom – Detox tela i manje kilograma

error: Content is protected !!