Letnja dijeta sa lubenicom: Detox tela + manje kilograma!

dijeta sa lubenicom

Lubenice su savršena letnja užina, osvežavaju, hidriraju, a ujedno čiste naša tela i pomažu i gubitku kilograma. Niskokalorične su, pune vode, slatke, tako da pružaju savršenu potporu za gubitak kilograma dok daju i zasitnost. Zato nije ni čudo što je glavna namirnica efikasne dijete kojoj je cilj čišćenje tela i mršavljenje. Saznajte u nastavku sve o dijeti sa lubenicom!

Lubenica – idealna za letnju dijetu

Lubenica spada u povrće, iako je svi tretiramo kao voće. Sadrži čak 91% vode i samo 6% šećera. Takođe su pune esencijalnih nutrijenata: vitamina C, B1 i B3, potom beta-karotena, likopena, kalijuma i magnezijuma. Što se tiče kalorija, lubenice spadaju u niskokalorično voće: 100 grama ovog ploda sadrži oko 30 kalorija.

Pošto je puna vode, ako vam je teško da popijete 8 preporučenih čaša vode na dan, lubenica vam može pomoći u tome!

Lubenica

Benefiti dijete sa lubenicom

Osim brzog gubitka kilograma, češće konzumiranje lubenice će povećati nivo arginina, vrste aminokiseline u telu, koja proizvodi supstance koje opuštaju krvne sudove. Ovo deluje preventivno za stanja infarkta i šloga. Takođe, dijeta se lubenicom povećava plodnost kod muškaraca, tako što povećava pokretljivost i broj spermatozoida. Takođe, lubenicom spirate toksine iz bešike i bubrega, delujući preventivno na infekcije. Citrulin iz lubenice pomaže zaceljivanje rana.

Povezano: Lubenica – spas kada koža izgori na suncu!

Plan dijete

Ova dijeta podrazumeva da konzumirate lubenicu svakog dana, čak i za doručak i večeru. Ova dijeta je idealna za one koji traže brz gubitak kilograma, ali i za one koji traže efikasan detox metod, izbacivanje vode, soli i drugih nečistoća iz tela. Postoji mnogo različitih dijeta sa lubenicom, ali ova je najefektivnija i najlakša za ispratiti.

Lubenica

Dan 1-3

Postoji više različitih načina kako možete da ispratite prva tri dana. Prvi je da jedete lubenicu uz sve vaše zdrave obroke, a drugi, restriktivniji je da jedete samo lubenicu prva tri dana za sve obroke. Pored toga, treći, najzdraviji način je ovaj:

 • Doručak: samo lubenica
 • Ručak: mala porcija kuvane govedine, sa kuvanim pirinčem i lubenica
 • Užina: lubenica (užinu sa lubenicom možete jesti kad god želite)
 • Večera: nekoliko listića sira, sa jednim tostom i lubenice koliko želite

Povezano: Hrana koja topi salo oko struka!

Dan 4 i 5

 • Doručak: lubenica
 • Ručak: bilo koja supa, kriška tosta, 50 gr kuvane piletine i lubenica. Umesto piletine možete uenti sir, govedinu ili pečurke
 • Užina: lubenica
 • Večera: salata sa malo sira i lubenica

Lubenica

Dan 6-10

Poslednjih pet dana dijete možete jesti bilo koji zdravi obrok, ali ne zaboravite da jedete lubenicu tokom dana.

 • Doručak: lubenica
 • Ručak: bilo koji zdravi obrok koji uključuje hranu punu vode i lubenica
 • Užina: smuti od lubenice ili sveže isceđen sok
 • Večera: lubenica kojoj možete dodati malo limunovog soka i soli kako bi imala drugačiji ukus.

Pročitajte još i: Smršajte i ubrzajte metabolizam uz dijetu sa JAGODAMA

error: Content is protected !!