“Glass hair” – Najnoviji celebrity trend stilizovanja kose

By  |  0 Comments

Prvo smo čuli za “glass skin” – korejski trend “kože poput stakla”, glatke i blistave. Sada je ovaj koncept dobio novu formu – “glass hair” – kosa poput stakla. Radi se o klasičnoj, vanvremenskoj bob frizuri, oštrih ivica, koja se sjaji do perfekcije. Ova damska kombinacija je tako privlačna – perfektno ošišan oštar bob sa prelepim refleksijama svetla. Saznajte sve o ovom najnovijem celebrity trendu stilizovanja kose!

Ako pogledate najnovije trendy frizure među holivudskim ličnostima, primetićete da svi nose bob, i to – oštar, ravan, perfektno isfeniran ka unutra, sa površinom koja se sija poput stakla. Naravno, ovo je rezultat višesatnog rada njihovih frizera i stilista, ali o čemu se radi u ovom najnovijem glass hair trendu, koji su lansirali poznati – Kim Kardašijan, Kloe Kardašijan, Lusi Hejl, Bela Hadid…

Diva Glass Hair trenda: Kim K.

Glass hair trend medju prvima je lansirala frizerka Jennifer Yepez, i to u februaru, kada je objavila sliku Hejli Boldvin i njene savršene, staklene kose. Ovaj trend je doživeo bum kada ga je ponela i rijaliti zvezda Kim Kardašijan. Njen frizer Kris Apleton tvrdi da je bio inspirsan fleksibilnom, “staklenom kosom” devedesetih.

To je najkraća kosa koju je Kim ikada nosila, tek ispod linije vilice. Najpre je naneo na njenu kosu tretman protiv vlage i uvijanja kose (kako bi što duže bila ravna), a potom ju je isfenirao uz okruglu četku od prirodne veprove dlake. Na kraju je dodao proizvod za visok sjaj – za efekat staklene kose!

Povezano: Top 10 saveta kako da vam se kosa sija poput ogledala!

Tehnika glass hair-a

Dakle, radi se o najklasičnijem bobu, ali ravno i oštro sečenom, bez nagiba. Kosa mora biti ravna do perfekcija, ali ne i slepljena. Kosi se ostavlja njen prirodni volumen. Kako biste dobili efekat “staklene kose”, celebrity frizeri otkrivaju da je ključ u pravim proizvodima. Na primer, ako koristite alni sprej, pa se potom ispeglate – dobićete ozbiljnu situaciju lomljenja dlake.

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Savet plus

Kako bi vam efekat staklene kose trajao duže – trik je u suvom šamponu! On smanjuje taloženje vlage u dlaci, što znači duži efekat ravne, sjajne kose. Takođe, pre peglanja kosu zaštitite sprejem za termičku zaštitu kose, i počnite od nižih temperatura pri peglanju, pa polako povećavajte. Pegla će dodatno dati sjajniji efekat, jer će zagladiti kutikulu kose.

Povezano: 10 trikova kako da vam isfenirana kosa duže traje

Glass hair – korak po korak

  • Naravno, najpre se morate ošišati na ravan, oštar bob, koji će posebno dobro izgledati na damama guste kose, jer će dobiti taj “blunt” efekat debelog, oštrog reza.
  • Pre feniranja, nanesite sprej za termičku zaštitu (Subrina Frizz Fighter) i kremu za ravnanje kose (Subrina Smooth Operator).
  • Najbolje je da se isfenirate okruglom četkom od prirodne dlake (Termix Natural okrugla četka od veprove dlake 60 mm), a potom da još jednom pređete peglom za ekstra sjaj.
  • Na kraju dodajte proizvod za sjaj koseMarrakesh Let it Shine mist za sjaj kose na dužinu  i Revlon Oroludio Asia eliksir za sjaj i protiv uvijanja kose.

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on


Pročitajte još i: Mali rečnik najpopularnijih frizura: pixie, lob, shag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!