5 beauty proizvoda koji će vam biti potrebni za prolećnu negu kože

prolećna nega kože

Posle nekoliko meseci hladnog vremena, vetra, kiše i (premalo) snega, proleće je konačno na horizontu. Zima je ostavila svoje posledice na našoj koži – zato smo posezali za težim i masnijim serumima, kremama i uljima. Sada je vazduh topliji, a vlaga je povećana. To znači da je naša koža u blagom šoku. Kako biste postepeno prešli na prolećnu negu kože, potrebni su vam novi proizvodi, posebno prilagođeni ovom toplijem vremenu. Mi vam u nastavku donosimo 5 preporuka!

Ključni korak prolećne nege je zamena dnevne kreme nečim što je lagano i hidratantno. Predlažemo proizvode obogaćene hijialuronskiom kiselinom, jer naša koža ima tendenciju da zadrži više vode u sebi, kada je proleće ili leto. Izuzetno je važno da koristimo SPF kremu koja je ODVOJENA od dnevne kreme.

Prolećni proizvod #1: Gel dnevna krema

Pošto koža u proleće zadržava više vlage u sebi, nego u zimu, nije vam potrebna teška i super-hranljiva krema. Zato je važno da zimsku kremu zamenite laganijom gel-kremom, hidratantne teksture, na bazi hijaluronske kiseline, glicerina, aloe vere, zelenog čaja, pantenola, alantoina… Gel krema se brže upija i kožu snabdeva hidratacijom, bez masnog sloja i opterećenja pora.

Naš predlog je Skinology Gel dnevna krema.

gel krema za lice

Prolećni proizvod #2: Enzimski piling

Ništa ne osvežava kožu poput pilinga! Ali – proleće je vreme kada treba da zaboravite hemijski piling (zbog svoje fotosenzitivnosti), i pređete na blažu varijantu pilinga, a to je enzimski piling. Ova vrsta proizvoda je na bazi voćnih enzima, sastojaka koji rastapaju proteine (mrtve ćelije kože). Koža je nakon enzimskog pilinga glatka, osvežena i poboljšane teksture. Isprobajte, pa javite utiske!

Preporučujemo vam Skinology PAPAJA enzimski serum.

papaja serum

Prolećni proizvod #3: Tonik za sužavanje pora

Toplo vreme ujedno znači i pojačano mašćenje kože, a to ujedno dovodi do proširenih pora. Kako vam koža ne bi prosijavala, za proleće nabavite tonik za sužavanje pora, koji ujedno čisti kožu, ali je i tonira, vraća njenu pH vrednost i deluje na sužavanje pore. Predlažemo tonike na bazi hamamelisa, jer on ima dokazano adstrigentno svojstvo.

Povezano: Hamamelis – TOP sastojak za masnu kožu i proširene pore

Naš savet je Skinology Hamamelis tonik za lice.

hamamelis tonik

Prolećni proizvod #4: Gel-maska za lice

Teške kremaste maske sa uljima su rezervisane samo za hladniji deo godine. Zato svoju kožu počastite laganim, osvežavajućim gel-maskama, koje izuzetno hidratišu površinski sloj kože. One se vrlo lako koriste: samo ih razmažite na očišćenu kožu, držite ih propisano vreme i isperite. Birajte osvežavajuće gel-maske na bazi sastojaka poput aloe vere, hamamelisa, aronije, kolagena…

Mi vam preporučujemo Skinology Hydro Force gel masku sa hamamelisom.

gel maska

Prolećni proizvod #5: SPF krema za lice

Proleće je vreme sa povišenim UV zračenjem, zato je SPF krema sa dolaskom prvih sunčanih dana obavezan proizvod u vašem neseseru. Iako temperature ne prelaze 20 stepeni, neka vas to ne zavara – UV zračenje je jako, a posebno kada je reč o UVA zracima, koji su glavni uzročnici starenja kože. Zato nabavite posebnu SPF kremu sa faktorom od bar 25, koju ćete naneti preko dnevne kreme, barem 20 minuta pre izlaska iz kuće.

Naša preporuka je Skinology Hidratantna SPF 25 krema za lice.

spf krema

Pročitajte još i: Zašto je SPF krema najbolji anti-age proizvod koji imate?

error: Content is protected !!