“Babylights” je suptilnija verzija balajaža za poljubac sunca u kosi

babylights
Instagram/Printscreen

Najverovatnije ste i same imale babyligths pramenčiće, posebno kada ste bile deca. To su one svetle vlasi, koje dobijaju zlatnu boju delovanjem sunca, i svako letovanje se završavalo ovom prošaranom kosom. Sada, ovaj efekat letnje kose iz detinjstva možete dobiti i u salonu, jer je ova tehnika farbanja u fokusu za kraj leta. Dobićete maksimalnu dimenziju i iluziju prirodno blistave, suncem poljubljene kose. U nastavku saznajte sve o “babylights” tehnici pramenova.

Šta su “babylights” pramenovi?

Suptilniji od balajaža, ovi pramenovi takođe mogu dati iluziju punije kose, i to zahvaljujući teoriji boja. “Babylights” pramenovi daju dubinu i teksturu, čime se dobija izgled punije i zdravije kose. Njihova lepota leži u tome što su laki za održavanje i ne zahtevaju česte posete salonu. Ako se postave pravilno, uokviriće lice i privlačiće svetlost na vaše lice.

Ovo je ona tehnika farbanja za koju će ljudi reći: “hmm, izgledaš drugačije, jesi li nešto uradila sa kosom”, ali na dobar način. “Babylights” pramenovi nisu novi: radi se o old-school tehnici pramenova, koja je ponovo oživljena, ali sada postoji posebno ime za nju. Lepota “babylights” pramenova je što funkcionišu na svakoj boji i dužini kose. Samo morate ići sve svetlije, svaki put. Ova tehnika mikro-pramenova imitira plavu nijansu, koju vaša kosa poprimi kada prirodno posvetli na kosu.

Balajaž vs. babylights

Ove dve tehnike farbanja zvuče slično, ali su zapravo različite. “Babylights” pramenovi su zapravo mini-pramenovi. Izvlače se veoma tanko i ostavlja se manji prostor između folija, kako bi se kreirao prirodniji blend sa baznom bojom. “Babylights” pramenovi ne stvaraju dramatičnu dimenziju, već suptilniji, “sunkissed look”.

U poređenju, “balayage” je francuska reč koja označava “pokret farbanja” slobodnom rukom. Ova tehnika bojenja podrazumev ručno farbanje pramenova na površini random sekcija kose. Boja ili blanš se nanose od sredine dlake i postaju sve gušće kako se frizer pomera ka dužini kose, prema krajevima.

Za koga su “babylights” pramenovi?

Lepota ovih pramenova je što će pristajati svima. Oni funkcionišu na različitim dužinama, teksturama i bojama kose, i najbolji su za osobe koje žele dodatnu dimenziju u kosu, soft i blistavi finiš, ali bez puno održavanja. Ovi pramenovi se mogu prilagoditi kako bi odgovarali vašoj originalnoj boji kose, tako da se izblendaju do savršenstva. Tako će poboljšati sveukupni izgled, na način koji laska vašem tenu i kosi.

Kako se održavaju “babylights” pramenovi?

Ovi pramenovi jesu “low-maintenance”, ali zahtevaju negu kod kuće. Ne zaboravite intenzivnu masku za hidrataciju, koja će dlaci povratiti mekoću i hidrataciju. Pošto su plavuše podložnije neuglednim žutim tonovima, kako biste izbegli, koristite ljubičasti šampon i kondicioner jednom u 10-ak dana, a možete uraditi i preliv u salonu, jednom u 2 meseca, kako biste održali sjaj i intenzitet vaše boje.

Povezano: Savršena nega balajaža – kako da brinete o svojim pramenovima?

U nastavku pogledajte naše predloge za suptilne “babylights” pramenove:

Pročitajte još i: Beauty Q&A – kako da znate da je balajaž dobar za vas?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!