Letnji TikTok trend šminkanja koji ćete voleti:”Sunkissed” make-up

sunkissed skin trend
Instagram

Novi dan – novi beauty trend koji se rađa na TikToku. Ovog puta, make-up kreatori se vraćaju prirodnijoj šminki, imitirajući poljubac sunca na koži. Tako je nastao “sunkissed” make-up, koji otelovljuje klasičnu letnji šminku, ali uz kombinaciju dva trenutno aktuelna trenda, poput “golden hour make-up” i “latte make-up” stilova. Ovi stilovi donose bronzane tonove i sjaj, sa trunkom boje. Hešteg #sunkissedmakeup na TikToku nosi preko 378 miliona pregleda, i jasno je da je idealan make-up trend za kraj leta.

Šta podrazumeva “Sunkissed Make-up” trend?

Radi se o postizanju sjajne kože, uz poljubac sunca, koja deluje prirodno. Cilj je da se iskoristi tečni hajlajter kojim se stvara sjaj na koži. Uz rumenilo u “sunburnt” nijansi, postići ćete efekat preplanulosti na najvišim delovima lica, koji su i skloni gorenju na suncu. Već smo videli poznate ličnosti, poput Hejli Biber, Zendaje, Kajli Džener i Sidni Svini koje su ponele ovaj make-up stil. Iako prženje na suncu nikako ne preporučujemo, ovaj trend je zabavan način da koži daje malo boje, sjaja i definicije, kao posle celog dana na plaži.

Povezano – 5 saveta šminkera kako da vaša šminka izdrži toplotni talas

@hindash ❤️‍🔥SUNKISSED SKIN❤️‍🔥 featuring @maiyackout222 – shop the products in my bio. #hindash #makeup #blush #fyp #foryoupage #nakeuptutorial #tutorial ♬ original sound – Hindash

Kako da postignete ovaj stil?

Jedan TikTok kreator pokazao je kako da kreiramo prelepi “sunkiseed” make-up look, počev od pripreme kože. Najpre, nanesite serum ili kremu koji ostavljaju efekat glazure na koži i usnama, kako bi ten delovao sočno i “dewy”. Možete pomešati serum sa malo hajlajtera koji nema šljokice u sebi, već daje satenski sjaj. Izbegavajte šljokice, naravno. Nanesite potom SPF kremu i počnite sa nanošenjem šminke, kada se ona osuši.

@caeliya Sunkissed makeup inspired by the gorgeous @Cindy Kimberly #sunkissed #sunkissedmakeup #glowyskin #glowingskin #blackgirlmagic #blackgirlmakeup ♬ Pretty (Sped Up) – MEYY

Potom, nanesite kremasti bronzer “buffing” četkicom ili sunđerom oko celog lica, u “halo” efektu. Dakle, oko linije kose i duž vilične kosti. Nanesite ga i duž sredine nosa i na vrh jagodica – to su sve tačke koje bi sunce prirodno obasjalo.

Trešnjica na torti je rumenilo u “sunburnt” nijansi, koje će vam dati onu preplanulu, breskvasto-bronzanu nijansu, kao posle celog dana provedenog na plaži. Nanesite malo rumenila u ovoj boji na jagodice i nos. Počnite sa manjom količinom i nadogradite ga. Počnite od jagodiče kosti, spustite se do jagodice i pređite preko nose, u W obliku. Nanesite malo rumeila i na čelo, tik iznad slepoočnica, ali ispod linije kose, jer je ovo isto visoka tačka lica koju bi udarilo sunce.

Na samom kraju, našminkajte oči – topli nanos bronzane boje idealan je za šminku koju je poljubilo sunce. Iskoristite mat smeđu nijansu za ispod očiju, uz zlatne šljokice, nanete na kapke.

Pročitajte još i – “Latte make-up” je nova letnja verzija “Vanilla Girl” estetike

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!