5 saveta šminkera: Kako da vaša šminka na licu izdrži toplotni talas?

letnja šminka

Ovaj toplotni talas definitivno ne popušta, tako da svaka dama mora savladati osnove dugotrajne šminke, kako biste uvek bile tip-top! Naravno, leto je idealan deo godine kada ne morate ni da se šminkate, ali ukoliko ne odolevate čarima make-upa ni kada temperatura pređe 30C, ovi saveti su vam neophodni!

Saveti za letnju šminku koja traje

#1: Olakšajte slojeve

Ključ kože koja izgleda prirodno i može da preživi visoke temperature jeste da ne pretrpavate kožu proizvodima pre šminkanja. Zato obratite pažnju na kreme i prajmere koje koristite ispod. Birajte dnevnu kremu ili SPF sa visokim zaštitnim faktorom, ispod kojeg možete naneti vodenkasti serum. Dobro sačekajte da se ovo sve upije, pre nego što pređete na šminkanje. Bonus savet – dodajte par kapi tečnog gel-bronzera u dnevnu kremu, kako biste postigle sheer, sunkissed look.

letnja šminka

#2: Koristite kremaste i tečne proizvode umesto praha

Iako vam ovo zvuči kontra-intuitivno – zamenite vaše praškaste proizvode onima u krem ili tečnoj formi, jer se mnogo lakše i prirodnije blendaju u kožu. Ove formule klize niz obraze i obećavaju brzo sušenje. Ako preferirate mat finiš na koži, možete odabrati sufle rumenilo koja se suše u puderasti finiš (cream-to-powder finish). Takođe potražite krem bronzere i hajlajtere!

Povezano: Kako da vam šminka preživi na visokim temperaturama?

#3: Birajte vodootporno

Toplo vreme znači: znojenje, vodu i vodootporne proizvode! Potražite vodootpornu maskaru, koja omogućava dugotrajnost, čak i ako odlučite da ukosčite u bazen. Takođe, vodootporni puderi za setovanje i fiksatori omogućiće da vam šminka preživi i na veoma visokim temeperaturama, bez sjaja ili topljenja.

letnja šminka

#4: Šminkajte se prstima

Kada je reč o nanošenju završnih proizvoda na ten (rumenilo i hajlajter), slobodno možete koristiti prste za nanošenje krem ili tečnih tekstura. Ne samo da će toplota prstiju učiniti da se proizvod bolje stopi sa kožom, već će vam dati dodatnu kontrolu oko pozicioniranja proizvoda bez pomeraja šminke ispod.

#5: Uvek ponesite šminku sa sobom

Pravi test šminke počinje kada napustite kuću, bez obzira da li imate dan na otvorenom ili šetate gradom – osvežite šminku u hodu uz “purse-friendly” proizvode. Trebalo bi da ponesete osvežavajući face mist sa SPF-om, papiriće za blotting i eventualno puder u kamenu.

letnja šminka

Pročitajte još i: 5 make-up proizvoda koji su vam dovoljni za brzu letnju šminku

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!