5 make-up proizvoda koji su vam dovoljni za brzu LETNJU šminku!

letnja šminka

Letnji meseci se ne mogu zamisliti sa slojevima šminke koje obožavamo da nosimo tokom hladnijih dana (jer tečni puder ujedno štiti kožu od isušivanja). Kada su temperature tropske, ko će se usuditi da naslojava prajmer, tečni puder, kameni puder, rumenilo, bronzer, hajlajter, senke, ajlajnere… Zato su vam tokom leta dovoljni minimalni proizvodi u koje imate poverenje. U nastavku pogledajte predloge za SAMO 5 make-up proizvoda koji su dugotrajni, višenamenski i dovoljni za brzu, letnju šminku!

Našminkajte se tokom leta sa samo 5 make-up proizvoda!

Leti je jedno sigurno – manje je više, kada je reč o šminkanju. Zato smanjite make-up torbicu na minimum, jer će vam biti dovoljno samo 5 proizvoda koji se lako nanose, čak i kada su temperature visoko iznad 30 stepeni C!

#1: Tonirana krema sa SPF faktorom

Ako morate da nanesete samo jedan make-up proizvod tokom letnjih vrućina – neka to bude tonirana (BB) krema sa visokim zaštitnim faktorom od bar 30 ili 50! Ovaj proizvod je višenamenski – ujedno neguje i hidrira kožu, štiti je od UV zračenja i blago ujednačava ten, dajući mu boju. Idelan letnji proizvod u koji vredi malo uložiti, jer vam menja čak tri proizvoda – hidratantnu kremu, zaštitni faktor i tečni puder! Nanesite je brzinski prstima i izgledaćete ispolirano za čas!

#2: Bronzer u kamenu

Leto se ne može zamisliti bez bronzera, a ovo je jedan od najkorisnijih višenamenskih proizvoda za šminkanje! Dajte licu malo topline i poljubac sunca uz par poteza četkom u obliku broja “3” počevši od linije kose, duž slepoočnica, ispod jagodične kosti i duž vilice! Isti taj bronzer upotrebite i kao senku za oči, koju ćete naneti u samo par poteza četkicom ili prstom, a mat bronzer možete iskoristiti i kao senku za popunjavanje obrva!

#3: Kremasto rumenilo u stiku

Leto ne može da prođe bez obraza u boji lubenice! Zato ovog leta nabavite kvalitetno kremasto rumenilo u stiku, koje možete nanositi i bez ikakve podloge na lice. Za njegovo blendanje su vam dovoljni samo prsti, a kremasto rumenilo će ostaviti sjajnu i blistavu boju, koja će vas instant osvežiti! Kremasto rumenilo možete koristiti i kao karmin – samo ga prstom utapkajte na usne, za najsočniji letnji poljubac!

rumenilo

Povezano: Letnji beauty neseser – 7 esencijalnih stvari koje morate imati sa sobom!

#4: Vodootporna maskara

Maskara je jedan jedini, nezamenljivi proizvod koji neverovatno otvara pogled i daje utisak da ste prirodno našminkani, čak i kada samo nju nosite. Za leto odaberite maskaru sa vodootpornom formulom, koja se neće istopiti ili razliti pod uticajem visokih temperatura.

#5: Tečni iluminator

Leto je idealno vreme da iz beauty arsenala izvadite tečne iluminatore! Ova formula je idealna za leto – lako se nanosi, sija neverovatnim sjajem, a možete je koristiti na više načina: za naglašavanje sjaja na visokim tačkama lica (jagodice, uglovi očiju, ispod obrve, iznad usne), ali i tela (na ključnim kostima i ramenima). Tečni iluminator možete korisititi i kao senku na kapcima – za ultimativni sjaj! Prednost je da se brzo suši i ne mrda, dok ga vi ne skinete!

tik tok hajlajter

Pročitajte još i: Kako da vam šminka preživi na visokim temperaturama?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!