Samo 5 minuta i 5 vežbi na dan za RAVAN stomak!

By  |  0 Comments

Ako biste mogle da promene barem jednu stvar na sebi, većina žena bi odabrale da se reše naslaga sa stomaka. Ovaj poseban tip gojenja skladišti masne naslage u predelu abdomena i kukova. Znamo da nije lako skinuti stomak, ali uz ovih 5 vežbi, koje se izvode samo 5 minuta dnevno – vaš stomak biće ponovo ravan i zategnut! Naravno, ključ je i u tome da redovno šetate, trčite, konzumirate dosta vode i batalite grickalice i masnu hranu.

Ovo vežbanje za topljenje naslaga na stomaku se zasniva na 5 vežbica koje treba da radite svakog dana, svaku u trajanju od po jednog minuta. Zato je zgodno da kraj sebe imate štopericu. Nikakva oprema vam nije potrebna, a možete vežbati u udobnosti svog doma. Samo budite uporne i dosledne!

Povezano: 6 fantastičnih načina da vam stomak bude ravan!

5 vežbi na dan za ravan stomak

1. Spajdermen plank

Znamo da je plank zapravo vežba izdržaja na rukama. Specifična varijanta te vežbe se zove Spajdermen plank. Dakle, zauzmite položaj za plank i naizmenično povlačite jedno pa drugo koleno ka laktu. Stomak treba da „radi“i bude uvučen, a zadnjica dole, nikako u vis! Postarajte se da su dlanovi u visini ramena.

Trajanje vežbe: 1 minut.

Povezano: Plank vežba PROVERENO zateže celo telo – VIDEO

vezbe za ravan stomak

Youtube/Printscreen

2. Potisak kukovima

Lezite na leđa, čvrsto se oslanjajući raširenim dlanovima o pod. Podignite ispružene noge od zemlje i odgurnite se njima naviše, držeći se čvrsto rukama o zemlju. Tokom ove vežbe, mišića abdomena dosta rade i zatežu se. Ne zaboravite da kada se vraćate nogama ka dole, da malo usporite i smirite se, ali noge ne spuštate na zemlju.

Trajanje vežbe: 1 minut.

vežbe za ravan stomak

Youtube/Printscreen

3. Bočni trbušnjaci

Kako bismo zategli i mišiće na stranama abdomena, ova vežba je idealna! Lezite kao za klasični trbušnjak, samo što noge i kukove treba da stavite bočno. Na taj način radite trbušnjake. Svaku stranu radite po 30 sekundi.

Ukupno trajanje vežbe: 1 minut.

vezeb za ravan stomak

Youtube/Printscreen

4. Plank sa provlačnjem ruke

Lezite na podlogu bočno, tako što ćete se osloniti celom podlakticom i stranom stopala o zemlju. To je bočni plank na jednoj ruci. S tim da treba da provlačite drugu ruku uz udisaje i izdisaje. Pokretima glave pratite ruku koju provlačite. Promenite stranu nakon 30 sekundi.

Ukupno trajanje vežbe: 1 minut.

Vezbe za ravan stomak

Youtube/Printscreen

5. Duboki trbušnjaci

Poslednja vežba je medju najpoznatijim za zatezanje stomaka. Lezite ravno na ledja, ispravite noge, stavite ruke iznad glave. Uspravite se sve dok ne dohvatite rukama članke na nogama. U ovoj vežbi trenirate i gornje i donje trbušnjake.

Trajanje vežbe: 1 minut.

vezeb za ravan stomak

Youtube/Printscreen

Pročitajte još i: Oblikujte i zategnite zadnjicu uz ove lake vežbe!

Video tutorijal za ove vežbe možete pogledati ovde:

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!