Zašto su nam potrebni manikiri i pedikiri?

By  |  3 Comments

Postoje tretmani koje možemo uraditi u udobnosti svog doma, ali i oni koje mogu uraditi samo stručna lica u salonima lepote i tu im se svakako treba prepustiti.

Opustite se i prepustite

Ovo nije tekst o tome šta od tretmana možete uraditi sami kako biste uštedeli (mada to ume da košta i više), upravo suprotno, pisaćemo zašto je dobro otići kod profesionalnog manikira i/ili pedikira.

Na prvom mestu je svakako ugođaj koji donosi odlazak u salon lepote, opuštanje i uklanjanje stresa. To kod kuće retko možete imati jer vas obično prekidaju ukućani, telefon, kućne obaveze koje vam prolaze kroz glavu pa ubrzavate ulepšavanje i obričete se dragocenog vremena za sebe.

Takođe,odlazak kod dobrog manikira donosi poboljšanje strukture vaših noktiju, zanoktica i kože ruku. „Ukradite“ manikiru zanat, naučite kako se pravilno turpijaju nokti, da ne dođe do lomljenja i listanja i kako se pravilno lakiraju nokti, da lak dugo traje, kako da hidrirate kožu… Sa druge strane, dobar pedikir može vas osloboditi bolova koji nastaju zbog uraslih noktiju, žujeva, čukljeva i zadebljanja na petama. Znači, profesionalac radi brže i detaljnije, pa je korist za vaše ruke ili stopala veća.

Dobićete više

I na kraju, tretman kod manikira i pedikira praćen je pilingom, maskom i masažom, koji  imaju blagotvorno dejstvo na stanje i mekoću kože, kao i na cirkulaciju, pa se posle tih tretmana osećamo relaksirano i opušteno.

3 Comments

  1. Pingback: Prirodni ili veštački nokti? | lepotica.rs

  2. Pingback: Top coat- završni sjaj za nokte | Lepotica.rs - sve o lepoti na jednom mestu

  3. Pingback: Šta vam se može desiti zbog lošeg manikira? | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!