Parafinske rukavice – tretman za negu ruku

By  |  0 Comments

Bilo da je reč o kontaktu sa hladnim vazduhom ili o kontaktu sa hemijskim proizvodima koje svakodnevno koristite prilikom održavanja higijene prostora, ruke su neprestano izložene negativnom uticaju. Upravo zbog toga, neretko se dešava da koža ruku postane iritirana i osetljiva ili da dođe do pojave zanoktica ili pucanja noktiju. U takvim situacijama, potrebno je da adekvatno reagujete i da rukama obezbedite kvalitetnu negu. Tretman pod nazivom „parafinske rukavice“ daje najefikasnije rezultate i predstavlja definitivno najbolji tretman za negu ruku.

Kako se tretman parafinskih rukavica izvodi?

Da biste sproveli tretman parafinskih rukavica, potrebno je da obezbedite sledeće:

  • parafinski vosak (njega možete kupiti u svim bolje snabdevenim apotekama ili u prodajnim objektima za snabdevanje kozmetičkih salona. Takođe, možete upotrebiti i parafinski vosak od starih sveća koje imate kod kuće),
  • esencijalno ulje eukaliptusa ili esencijalno ulje mente,
  • najlonske rukavice (možete koristiti one koje su dostupne uz farbu za kosu),
  • frotirske rukavice (prodaju se u prodajnim objektima za snabdevanje kozmetičkih salona, ali i u svim bolje opremljenim parfimerijama. Ukoliko nemate frotirske rukavice, kao zamenu za njih, pripremite dva peškira od frotira),
  • hidrantna ili vitaminska krema za ruke,
  • pored navedenog, potreban vam je i pristup mikrotalasnoj rerni, kao i posuda u kojoj možete otopiti parafinski vosak.

Povezano: Najbolja nega ruku u hladnim danima!

Kada ste pribavili sve što vam je potrebno, uradite sledeće:

Parafinski vosak stavite u odgovarajuću posudu i polako (blagim zagrevanjem) ga istopite u mikrotalasnoj rerni. Zatim, u istopljeni parafinski vosak sipajte 3 do 5 kapi esencijalnog ulja i sačekajte da se mešavina ohladi toliko da i dalje ostane u tečnom stanju, ali da njenu temperaturu možete da izdržite pri kontaktu sa kožom. Kada je temperatura parafinskog voska odgovarajuća, u posudu u kojoj se on nalazi, pažljivo umočite ruke i izvucite ih, a zatim sačekajte da se tanak sloj parafinskog voska na njima stegne.

Na ruke navucite najpre najlonske rukavice, a zatim i frotirske rukavice (ili ruke umotajte u frotirske peškire). Kada ste to uradili, sačekajte da prođe 15 minuta, a zatim rukavice i parafinski vosak skinite sa ruku. Na samom kraju, ruke namažite hidrantnom ili vitaminskom kremom za ruke i sačekajte da koža upije kremu pre nego što nastavite sa dnevnim aktivnostima.

Ovaj tretman, takođe možete zatražiti i u gotovo svakom kozmetičkom salonu koji nudi usluge nege ruku i on izgleda OVAKO.

Koji su rezultati tretman parafinskih rukavica?

Nakon tretmana parafinskih rukavica, ubrzava se periferna cirkulacija, a to dovodi do bolje prokrvljenosti kože i potkožnog tkiva. Samim tim, koža postaje svežija, mekša i elastičnija, a samim tim i otpornija na spoljašnje negativne uticaje. Pored toga, ovaj tretman uklanja mrtve ćelije sa kože i doprinosi regeneraciji, odnosno podmlađivanju ruku.

Brojna iskustva, pokazala su i to da je tretman delotvoran kod osoba koje imaju problema sa reumatskim bolovima u rukama, odnosno da utiče na smanjenje bola.

Povezano: Kako da sprečite listanje i pucanje noktiju tokom zime!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!